Skandalozan napad Hrvata: Zvezda šerif u Teksas ABA ligi, nećemo da budemo marionete nje i srpskih klubova!

Autor: Informer.rs, Republika

Sport

24.04.2019

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ABA liga je umrla za Budućnost, poručili su Pogoričani posle gubitka titule, a pojedinci u Hrvatskom smatraju da bi njihovi klubovi trebalo da istupe iz regionalnog takmičenja

RepublikaFoto: Starsport
Novi šampioni ABA lige... košarkaši Crvene zvezde

Novinar ''Večernjeg lista'' Karlo Ledinski  je u autorskom tekstu obrazložio zašto bi to bilo dobro za tamošnju košarku. On je ABA ligu nazvao ''Teksas ligom'' u kojoj šefuju Srbi i da dešavanja u "Pioniru" od ponedeljka veče nemaju nikakve veze sa sportom.

- Samo su pištolji nedostajali pa da neko pomisli da je reč o Divljem zapadu, a ne o košarkaškoj utakmici. Sramotne scene koje smo u ponedeljak gledali u beogradskoj dvorani Pionir nemaju baš nikakve veze sa sportom - smatra Ledinski. 

Smatra da ovakva liga više nema nikakvog smisla.


- Liga u kojoj su u prvom planu nacionalizam, politika i niske strasti, a ne sport, izgubila je svaki smisao? Kako je moguće da u jednoj ligi, koja bi trebala biti civilizovana, sat vremena uoči početka odlučujuće utakmice, najžešći navijači domaćina Delije šutiraju na koš, a potom sedaju odmah uz klupu košarkaša Budućnosti i prete im. Možda je i bolje da se to dogodilo, pa da hrvatski, slovenski, pa i crnogorski klubovi shvate da su postali samo marionete u ligi u kojoj se ionako unapred zna da je pobednik Crvena zvezda - upitao se novinar Karlo Ledinski, koji je nekim čudom zaboravio šta se dešavalo u Podgorici.

Zvezda je osvojila titulu nakon što je u finalu savladala Budućnost posle pet odigranih mečeva

Dodaje da su hrvatski klubovi osnovali ABA ligu sa Slovencima, Crnogorcima i Bosancima, a da su Srbi priključili godinu dana kasnije. 

- Da je među čelnicima te lige imalo zdrave pameti, nakon takvih stvari se utakmica ne bi igrala. Možda je i bolje da se to dogodilo, pa da hrvatski, slovenski, pa i crnogorski klubovi shvate da su postali samo marionete u ligi u kojoj se ionako unapred zna da je pobednik Crvena zvezda. Uspeli su da promene pravila da se fajnal for ne igra na jednu pobedu, već na tri kako bi umanjili mogućnost da ekipe poput Cibone, Cedevite ili Olimpije iznenade i kako bi povećali šanse da trenutno najbogatija i najjača ekipa lige, Crvena zvezda, bude večni prvak, odnosno svake godine izbori mesto u Evroligi. I tako smo došli do apsurda da u regionalnoj ligi isti klub, Crvena zvezda, dođe do četvrte titule u poslednjih pet godina?A koja je onda korist od svega toga hrvatskim klubovima?

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading