ALVEŠ REKORDER U KOLEKCIJI IMA 42 TROFEJA!

Autor:

Sport

23.04.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nikada kao Dani Alveš (35)! Iskusni desni bek Pari Sen Žermena je u vikendu za nama osvojio drugu uzastponu titulu prvaka Francuske, što mu je čak 42. trofej u blistavoj karijeri, čime je postao najtrofejniji igrač u istoriji fudbala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dani Alves

Sa novim peharom Brazilac je prestigao Egipćanina Husama Hasana, koji je igravši za El Ahli, Zamalek i El Ain uzeo 41 pehar. Budući da već u subotu "sveci" igraju finale Kupa Francuske sa Renom, fantastični Alvešov niz bi mogao da se uveća za još jedan trofej.

KRENUO U BAIJI

Dani Alveš je prve pehare osvojio još kao tinejdžer u dresu Baije, sa kojom je pokorio Šampionat Baijano, ligaško takmičenje u pomenutoj saveznoj državi, uz dva trofeja Kupa Nordeste. Odlične partije u domovini preporučile su ga Sevilji, koja ga u leto 2002. godine kupuje za oko 600.000 evra i pravi jedan od najboljih poslova ikada. Brazilac je sa Andalužanima uzeo pet pehara, od čega tri evropska i upisao crveno-bele na mapu ozbiljnih kontinentalnih timova.

"Sveci" u subotu igraju finale Kupa sa Renom, što je prilika za novi Alvesov trofej

Profilisan kao jedan od najboljih desnih bekova na planeti, Alveš u julu 2008. godine za oko 35 miliona evra stiže u Barselonu i tamo trasira sebi put u fudbalsko sazvežđe. Sa Kataloncima je tri puta pokorio Evropu i svet, šest puta Španiju, a sve zajedno postao bogatiji za čak 23 trofeja.

NEMA KRAJA NIZU

Brazilac je u smiraj karijere promenio zemlju, pa je tako sezonu 2016/17. proveo u Juventusu, gde je sa "starom damom" uzeo duplu krunu. Već nakon godinu dana prelazi u PSŽ, sa kojim dominira u Francuskoj. Alveš je u dresu reprezentacije Brazila osvojio Kopa Amerika i dva Kupa Konfederacija, čime je obogatio svoju trofejima krcatu riznicu.

Foto: Starsport

Mbape bolji od Ronalda i Mesija

Kilijan Mbape (20), zvanično najbolji mladi fudbaler na svetu, u nedeljnom trijumfu PSŽ nad Monakom od 3:1 (2:0) bio je strelac sva tri gola za "svece", čime je stigao do učinka od čak 30 golova u Ligi 1 ove sezone. Budući da je do kraja prvenstva ostalo još pet kola, Mbape ima priliku da poboljša ionako sjajan golgetesrki učinak. Poređenja radi, u njegovim godinama Lionel Mesi je postigao samo 10 ligaških golova za Barselonu, a Ronaldo devet za Mančester junajted.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading