Nemilosrdna Zvezda vlada Jadranom: Crveno-beli tajfun razneo Budućnost i čekirao kartu za Evroligu!

Autor:

Sport

22.04.2019

19:51 >> 19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smena na tronu ABA lige! Zvezda je ponovo u eliti! Košarkaši Crvene zvezde su deklasirali Budućnost rezultatom 97:54, ubedljivom trijumfu je svedočila prepuna dvorana "Aleksandar Nikolić".

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Kasnila je utakmica u "Pioniru" više od sat vremena dok se nisu stekli uslovi za igru. Podgoričani su istrčali na teren, ali su se zajedno sa stručnim štabom vratili u svlačionicu. Na terenu ih je čekao "pakao", ali su na kraju morali da se suoče sa vrelom atmosferom u Pioniru i nisu to dobro učinili.

U prvim minutima se igralo jako nervozno, nesigurno, negledljivo, dok crveno-beli nisu ušli u svoj ritam, koji su Pogoričani tražili tokom celog meča i nisu ga našli.

Mučila se Zvezda da prelomi dok im se nije dogodio Boriša Simanić. Prvo je Simanić napravio sjajnu blokadu nad Erlom Klarkom, pa spektakularno zakucao, za filmske špice.

Zvezda je stigla do plus 17, a mladi košarkaš je stigao do 10 poena za samo četiri minuta. Budućnost se ponovo raspala pod pritiskom na gostujućem terenu, bili su potpuno van ritma, crveno beli su napravili seriju od 18:1 u drugom kvartalu.

RepublikaFoto: Starsport

Posle tog momenta Zvezda je samo uvećavala prednost. Do kraja prvog poluvremena su crveno-beli stigli do plus 26.

A onda se desila rafalna paljba. Svi su bili raspoloženi u crveno-belom taboru. Nemilosrdni su bili Čović, Rivers i Beron. Činilo se da košarkaši Budućnosti žele da se što pre meč završi.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Kej Si Rivers sa 21 poenom, od toga četiri trojke iz šest pokušaja, Boriša Simanić je ostao na 10, koliko je imao i na poluvremenu, a Majkl Odžo je upisao identičan broj poena.

Istakli su se Filip Čović sa 9 poena i 9 asistencija, a sjajne partije, iako se to ne vidi u statistici, pružili su Dejan Davidovac i Mohamed Faje.

Ovo je ogromna timska pobeda crveno-belih! Utakmicu ste mogli da pratite uživo na našem sajtu!

KRAJ UTAKMICE Zvezda je šampion ABA lige!

10. minut - Zvezda je dala 16 trojki!

8. minut - Pogađa i Kešelj! 94:50

5. minut - Ulazi jedna trojka za Budućnost! 84:46

3. minut - Sve promašuju košarkaši Budućnosti. Poigravaju se košarkaši Zvezde 84:43

1. minut - Odžo otvara poslednji kvartal poenima. Klark vraća, ali Kej Si Rivers je nemilosrdan. 79:39.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE 74:35

10. minut - U ovim trenucima Budućnost želi da što pre pobegne iz "Pionira". Rivers pogađa treću trojku, a potom i Čović! Demoralisani su Podgoričani 74:35.

6. minut - Rafalna paljba crveno-belih, Beron za 3! 65:30

RepublikaFoto: Starsport

5. minut - Budućnosti ništa ne ide od ruke, Beron precizan sa trojke! 60:27

2. minut - Zvezda nastavlja da melje. Raspoložen je i Davidovac 55:24

1. minut - Šehović otcara drugo poluvreme trojkom. Faje vraća. 50:24

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 47:21

10. minut - Budućnost se raspala u "Pioniru". Crvena zvezda je napravila serijuz 18-1.

9. minut - Rivers ne staje, uhvatio je ritam i vodi crveno bele na plus 25.

8. minut - Potpuno van ritma košarkaši Budućnosti od kojih se najviše očekivalo. Zvezda igra sjajnu odbranu. Kej Si Rivera stavlja so na ranu Budućnosti, trojka! 44:21

6. minut - Zvezdina klupa dobija tehničku, ali crveno-beli se pitaju na terenu 39:21

5. minut - Simaaaaaaanić. Kakvi potezi mladog Simanića! Prvo rampa nad Erlom Klarkom, pa zakucavanje Simanića. Zvezda ima plus 17, a mladi košarkaš je stigao do 10 poena za samo četiri minuta. Budućnost ne zna gde se nalazi! 37:20

4. minut - Nije dobro Zvezda reagovala u odbrani, Džekson pogađa za dva. Sdruge strane Simanić sjajnom bravurom pogađa 2 plus jedan, Kej Si River trojkom odvodi crveno-bele na plus 15! 35:20

3. minut - Igra se čvrsto. Odžo pogađa uz kontakt i dodatno. Drži Zvezda konce u svojim rukama, ali obe ekipe igraju nervozno 28:18.

1. minut - Čović drži Zvezdu u prednosti, pogađa iz prodora. Kol s druge strane raspoložen za igru. Ide četvrta trojka za crveno-bele, Simanić se upisao u strelce, ali Kol vraća ekspresno. 23:18

KRAJ PRVE ČETVRTINE 18:13

RepublikaFoto: Starsport

10. minut - Lazić pogađa trojku, vraća Kol. Zvezda mora da prelomi meč u ranijoj fazi. 18:13

9. minut - Propustila je Zvezda dve šanse da uveća prednost 15:6.

8. minut - Sada incident i na terenu. Kol je ušao u duel sa Cirbesom i Čovićem. Posle pregledanja snimka obostrana nesportska!

7. minut - Čović za 3, Zvezda polako hvata ritam! Budućnost ne može ni sa slobodnog bacanja. 13:5

6. minut - Cirbes najspretniji pod košem, Gordić vraća sa druge strane. Beron pogađa jedno bacanje, Cirbes hvata do Čovića koji nadmudruje odbranu Budućnosti 9:4.

5. minut - Tehnička za Repešu! Trenutno negledljiva utakmica u "Pioniru". 5:2

3. minut - Klark pogađa prve poene za Budućnost sa poludistance. 4:2

RepublikaFoto: Starsport

2. minut - Pršti na terenu. Podgoričani igraju žestoku odbranu. Davidovac posle prodora pogađa jedno slobodno bacanje. 4:0

1. minut - Utakmica je počela. Faje otvara majstoricu trojkom!

19.53 Košarkaši Budućnosti su preskočili pojedinačno pozdravljanje, a "Pionir" je gromoglasno pozdravio svoje "ljubimce".

19.41 Budućnost je izašla na teren. 15 minuta zagrevanje, postignut je dogovor!

19.35 Kapiten Crvene Zvezde, Branko Lazić se obratio navijačima i zamolio ih da navijaju fer i sportski i da nijedan predmet više ne sme pasti na teren, inače će utakmica biti prekinuta.

19:29 Navijači Zvezde pevaju pesmu "Izađi mala"

19:19 - Nebojša Ilić zamolio navijače Crvene zvezde da ne nasedaju na provokacije Budućnosti i da navijaju fer i sportski i tako pokažu da je Beograd najbolji grad.

19.10 - Na semaforu piše 20 minuta, još najmanje toliko do početka utakmice!

19.00 Gostujući igrači neće da izađu na teren dok se tribine ne isprazne!

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Budućnosti

18.56 Izgleda da će utakmica kasniti, košarkaši Budućnosti se još nisu vratili na teren.

18.39 Igrači Budućnosti se vratili u svlačionicu! Navijači Zvezde su uleteli na teren i postupili isto kao navijači Budućnosti u "Morači".

18.32 Dvorana "Aleksandar Nikolić" je popunjena do poslednjeg mesta. Nisu baš prijateljski nastrojeni navijači Zvezde, pogrdno skandiraju, neće biti lako košarkašima Budućnosti.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

18.25 Evo malo atmosfere iz vrelog "Pionira".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading