Kolo vodi Vasa: Micić srušio Barsu, PAO nije imao snage za završnicu u Madridu!

Autor:

Sport

17.04.2019

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige Anadolu Efes savladao je Barselonu 75:68 uz odličnu partiju srpskog plejmejkera Vasilija Micića. Dok su košarkaši Real Madrida u uzbudljivom meču pobedili su Panatinaikos 75:72.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

Domaći tim bio je bolji rival tokom većeg dela meča, a samo su u drugoj četvrtini gosti bili bolji. Zahvaljujući tom periodu na poluvreme su otišli sa. Od tada nije uspeo tim Svetislava Pešića da se spusti ispod osam poena razlike, osim samog finiša kada je meč praktično bio rešen.

Kod pobednika briljirao je Vasilije Micić sa 21 poenom, uz samo dva promašaja iz igre od devet šuteva, a za tri poena je šutirao 4/5. Imao je još i sedam asistencija i tri skoka uz ukradenu loptu. Krunoslav Simon dodao je tri poena. Na drugoj strani Ante Tomić bio je najefikasniji sa 14 poena, dok su još dvocifreni bili Kvin Pengos i Toma Ertel sa po 12 poena.

Što se tiče drugog meča, Real Madrid je mnogo bolje odigrao prvih 20 minuta i konstantno je imao prednost, maksimalno plus 8 u dva navrata u finišu prvog poluvremena.

Tim Rika Pitina je serijom 20:5 preokrenuo rezultat i u poslednja četiri i po minuta ušao sa 5 poena viška 69:64. Međutim, nije bilo dovoljno, košarkaši Reala su znalački odigrali završnicu, Fernandez je dao odlučujuću trojku, a sa linije slobodnih bacanja su bili precizni, nije imao snage Panatinaikos za bolju završnicu.

Džefri Tejlor je bio najefikasniji sa 13 poena, Fabijen Kozer je upisao 12, a Fakundo Kampaco, Valter Tavares i Kerol po 8.

U poraženoj ekipi Kalates je prednjačio sa 17 poena i 4 asistencije, Tomas je dodao 12, a Lukas Lekavičijus 10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading