Evroliga: Kalina i Gudura nosili Fener do ubedljive pobede, CSKA trojkama uništio Baskoniju!

Autor:

Sport

16.04.2019

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea ubedljivo su savladali Žalgiris sa 76:43 i tako poveli sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Sjajnu rolu imali su dvojica srpskih igrača u redovima domaćina, Nikola Kalinić i Marko Gudurić.

RepublikaFoto: Tanjug
Danas se nije mnogo nervirao... Željko Obradović

Litvanski tim je ekipi Željka Obradovića uspeo da parira samo u prvoj četvrtini, koju su Turci rešili u svoju korist rezultatom 15:13.

U drugih deset minuta Fenerbahče je podigao gas i faktički rešio pitanje pobednika, pošto je na kraju poluvremena turski predstavnik vodio sa 38:21.

Do kraja meča domaćin je samo dodatno uvećavao prednost, dok Žalgiris ni u jednom trenutku niije uspeo ozbiljnije da pripreti.

Srpski košarkaši bili su najefikasniji na ovom meču, Kalinić je postigao 16, a Gudurić 13 poena. Pored njih u Feneru je bio dvocifren i Erik Grin sa 12 koševa. U tabou Žalgirisa do 10 poena jedino je dobacio Marius Grigonis, što dovoljno govori o dominaciji Fenerbahčea.

Pre utakmice u Istanbulu, odigran je susret u Moskvi, gde je domaći CSKA ubedljivo savladao Baskoniju sa 94:68. 

Za razliku od utakmice Fener Žalgiris, ovde je pitanje pobednika rešeno tek u drugih 20 minuta, U prvom poluvremenu viđena je velika borba, oba tima su se često smenjivala u vođstvu, a posle dve četvrtine CSKA je vodio sa 44:40.

Sve je bilo rešeno u trećem periodu koji su Moskovljani rešili u svoju korist sa 29:12. Ključni faktor bio je sjajan šut ruskog giganta, Moskovljani su šutirali 60% za dva poena (15/25), te fantastičnih 56,5 za tri, pogodivši 13 trojki iz 23 pokušaja.

CSKA je predvodio Serhio Rodriges sa 19 poena uz 5 asistencija, 12 je dodao Kori Higins, dok su po 10 dodali Vil Klajburn i Nikita Kurbanov.

Najefikasniji u ekipi Baskonije bio je Šavon Šilds sa 17 poena, dok su po 12 dodali Vensan Poire i Darun Hilijard.

Drugi mečevi su na programu u četvrtak u Istanbulu i Moskvi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading