ŽIVI PARTIZANOVA NADA: Valensija DEMOLIRALA Albu za titulu u Evrokupu i plasman u Evroligu!

Autor: b92, Republika

Sport

15.04.2019

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Valensija je novi šampion Evrokupa pošto je u odlučujućoj utakmici finala savladala Albu rezultatom 89:63. Na taj način Valensija se plasirala u Evroligu i ostavila nadu Partizanu da može da dobije specijalnu pozivnicu.

RepublikaFoto: euroleague.net

Alba je sjajno otvorila susret, videlo se da je Aito Garsija Reneses dobro pripremio svoje izabranike, koji su nakon deset minuta košarke imali pola koša prednosti.

U drugoj četvrtini, Valensija je stvari shvatila maksimalno ozbiljno. Pre svega kada se pogleda defanzivni pristup ekipe, kada su San Emeterio, Tomas, Dio i ostali ukrali nekoliko lopti, pogodili nekoliko važnih šuteva i uspeli da se odlepe na dvocifrenu razliku. Uspela je Alba da odgovori preko Rokasa Gidraitisa i Pejtona Sive, ali je svakako prvo poluvreme okončano prednošću domaćeg tima, 46:33.


Snažno je domaći tim krenuo u drugo poluvreme, videlo se da im je na pameti bila jedino pobeda nad Albom, osvajanje šampionske titule i plasman u Evroligu. Veoma brzo su uspeli da se odlepe na 20 razlike i tu prednost uspešno održavali do ulaska u poslednju četvrtinu.

U tom drugom poluvremenu je Valensija maltene samo odrađivala posao, pošto je bilo jasno da za Albu više nije bilo vremena. Na kraju sasvim zaslužena pobeda Valensije rezultatom 89:63, uz povike Dubljeviću sa tribina čuvene "La Fontete", "MVP, MVP", aludirajući na činjenicu da je Bojan bio najbolji na parketu.

On je utakmicu završio sa 18 poena, 8 skokova i 3 asistencije, koliko je imao i Fernando San Emeterio, dok je najefikasniji bio Vil Tomas koji je postigao poen više od Bojana Dubljevića. Na drugoj strani, Rokas Gidraitis predvodi nemačkog predstavnika sa 19 poena, dok je Pejton Siva ubacio 14.

Nakon jedne sjajne košarkaške predstave obe ekipe u tri utakmice, dobili smo Evrokup šampiona za 2019. godinu i to je španska Valensija, koja na svom terenu nije imala nijedan poraz!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading