Željko kreće po jubilarnu 10. titulu prvaka Evrope!

Autor:

Sport

16.04.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izmakla mu je prošle godine u Beogradu kada je u finalu Evrolige poražen od Real Madrida sa 85:80, pa će najtrofejniji košarkaški trener na Starom kontinentu Željko Obradović u novi juriš na 10. jubilarnu titulu prvaka Evrope. Na tom putu prva prepreka biće mu Žalgiris, koji sa klupe predvodi njegov nekadašnji štićenik Šarunas Jasikevičijus. Prvi meč četvrtfinalne serije odigraće se večeras (19.45, Sport klub 1) u Istanbulu, a na fajnal-for plasiraće se ekipe koje prve dođu do tri trijumfa.

RepublikaFoto: Ap photo

Bukmejkeri smatraju Fenerbahče prvim favoritom za osvajanje titule, pa je kvota na turski tim skromnih 2,60. Sledeći favorit nije branilac trofeja Real Madrid, već ekipa moskovskog CSKA (kvota 3,50). Ruski gigant imaće lakši posao u četvrtfinalu pošto ga očekuje sudar sa Baskonijom (19.00, Sport klub 3). Sa druge strane, "kraljevski klub" imaće sutra (21.15) problematičan dvoboj sa razigranim Panatinaikosom, koji je preporođen pod novim trenerom, velikim Rikom Pitinom. U malom srpskom derbiju košarkaši Efesa predvođeni sjajnim plejmejkerom Vasilijem Micićem sutra (19.00) ugostiće Barselonu, koju s klupe ove sezone sjajno vodi Svetislav Pešić. To bi ujedno trebalo da bude i najzanimljiviji četvrtfinalni par elitnog takmičenja.

EVROLIGA

Četvrtfinale

Utorak

CSKA - Baskonija 19.00

Fenerbahče - Žalgiris 19.45

Sreda

Efes - Barselona 19.00

Real - Panatinaikos 21.15

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading