Odlčni vest za finaliste Evrokupa!

Autor:

Sport

14.04.2019

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učesnici Evrokupa u sezoni 2019/20 imaće još veći motiv od onog koji su imali u tekućoj, pošto su čelnici Evrolige doneli važnu odluku koja se tiče nagrade koja dva najbolja tima Evrokupa čeka na kraju sezone.

RepublikaFoto: instagram.com/aba.liga
Koš

Nisu u pitanju novčane nagrade, radi se o nečemu mnogo vrednijem, kartama za evropsku elitu i šansi da jedan tim koji se domogne Evrolige preko Evrokupa ostane duže od jedne sezone u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Specijalizovani košarkaški portali prenose da je utanačeno da finalistima Evrokupa od naredne sezone bude zagarantovan plasman u Evroligu. Prethodna ustanovljena praksa bila je da samo osvajač Evrokupa ide u Evroligu, a to je u tekućoj sezoni ekipa Darušafake.

Pored pomenute odluke, većalo se o tome ko će sve naredne sezone igrati u grupnoj fazi Evrokupa i odlučeno da plasman u ovo takmičenje obezbede tri tima iz ABA lige, ACB lige i VTB lige. Po dva mesta rezervisana su za ekipe iz Francuske, Nemačke, Italije i Turske, a po jedno za timove iz Litvanije, Grčke i Poljske.

U Evrokupu će sigurno igrati jedan tim iz Izraela, Holandije ili Belgije, dok će preostala tri mesta biti popunjena dodeljivanjem specijalnih pozivnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading