Vesterman otkrio kako je počela njegova ljubav prema Partizanu!

Autor:

Sport

09.04.2019

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leo Vesterman trenutno nosi dres Žalgirisa, ali njegova ljubav prema Partizanu i njegovim navijačima i dalje ne jenjava. Ljubimac "grobara" ostao je privržen crno-belim bojama, ali i Dušku Vujoševiću.

RepublikaFoto: MN Press
Dva "grobara"... Leo Vesterman i Žo Lovernj

To je ponovo istakao u razgovoru za Nezavisne.com. I objasnio kako se zaljubio u crno-bele kada ih je gledao na Fajnal foru 2010. u Parizu.

- S ocem sam u detinjstvu uvek gledao evropsku košarku, što baš nije bilo uobičajeno u Francuskoj jer je NBA uvek bila važnija. Odrastao sam gledajući Evroligu. Dok sam studirao u Parizu 2010. otišao sam na Fajnal for i zaljubio sam se u Partizan i trenera (Duško Vujošević). Mladi tim koji se borio kao lavovi uz ogromnu podršku navijača. Zaljubio sam se na prvi pogled. Sebi sam rekao to je klub u koji želim da idem. Kada je dve godine kasnije došla ponuda nisam se dvoumio. Govorili su mi da sam hrabar što idem tamo, ali želeo sam da me trenira Vujošević i želio sam da igram za Partizan. Biti u zemlji košarke, igrati pred sjajnim navijačima, samo sam o tome razmišljao u tom trenutku i bio sam presrećan - rekao je bivši plejmejker Partizana.

Igranje pred "grobarima" za Vestermana je nešto posebno.

RepublikaFoto: Starsport
Vestermanov košarkaški otac... Duško Vujošević

- Bilo je neverovatno na svakoj utakmici, posebno protiv Crvene zvezde. Znao sam kad sam išao iz Partizana da iza sebe ostavljam najemocionalniji period u karijeri. Kada pričam s bivšim saigračima Vladimirom Lučićem, Draganom Milosavljevićem, Bogdanom Bogdanovićem... i oni osjećaju isto. Imali smo sjajnu vezu s navijačima. I dalje osjećam sjajnu atmosferu koju su pravili navijači i dan-danas sam veliki navijač Partizana - kaže Vesterman.

Plej Žalgirisa je dva puta sarađivao sa Vujoševićem u Partizanu i Limožu, a sada igra pod palicom Šarunasa Jasikevičiusa. Njih dvojica su za Vestermana najvažniji u karijeri.

- Teško je reći ko je više uticao na mene. Obojica su mi mnogo značila i od njih sam mnogo naučio. Odrastao sam kao igrač i čovek pored Vujoševića, a u Žalgirisu me Jasikevičijus gurao da budem mnogo bolji igrač. Ne mogu da izaberem, obojica su mi mnogo značila i veoma sam im zahvalan na svemu - rekao je Vesterman.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading