EVROLIGA: Čudesni Fernandez srušio PAO u Atini, Budućnost poklekla protiv Barse, Fener može i bez svojih startera - Kalinićev REKORD karijere!

Autor:

Sport

28.03.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Real Madrida savladali su Panatinaikos sa 74:73 pogotkom Rudija Fernandeza uz zvuk sirene, Budućnost je poražena na gostovanju Barseloni rezultatom 95:83, dok su Fenerbahče i Makabi zabeležili rutinske pobede protiv Armanija, odnosno Gran Kanarije.

RepublikaFoto: twitter.com/Panathinaikos BC

U meču koji je bio daleko važniji za Barselonu, koja želi da zadrži poziciju broj pet pred početak plej-ofa u elitnom takmičenju, gledali smo ujednačen meč tokom prvog poluvremena, bolju igru izabranika Svetislava Pešića u nastavku i zasluženu pobedu protiv Budućnosti.

Prevagu na tasu Barselone doneli su Adam Hanga sa 18, Rolands Smits sa 14, Kajl Kjurik i Ante Tomić sa po 11 poena. S druge strane, raspoloženi za igru u napadu u sastavu Budućnosti bili su Danilo Nikolić sa 25, Džejms Bel i Nemanja Gordić sa po 11 poena.


U jednom od klasika Evrolige Real Madrid je u poslednjoj desetinki došao do trijumfa u OAKA areni protiv Panatinaikosa sa 74:73. Atinjani su odlično započeli meč i nakon prvog kvartala imali velikih 18 poena prednosti. Ipak, aktuelni šampion Evrope je u nastavku konstantno smanjivao prednost rivala, sve do poslednjeg napada.

Najbolji u pobedi Reala bio je visoki centar Valter Tavares sa 14 poena i 16 skokova. Spomenuti Fernandez se zaustavio na 13, dok je Serhio Ljulj dodao 12 poena.

Kod Panatinaikosa su bolji od ostalih bili Nik Kalatis i Kit Lengford sa po 14 poena, ali je grčki reprezentativac imao devet skokova i pet asistencija. „Zelenima“ je u poslednjem kolu neophodan trijumf protiv Budućnosti u Atini, kako bi osigurali prolaz u narednu rundu takmičenja.

Makabi je bez većih problema pred svojim navijačima savladao Gran Kanariju rezultatom 90:55 i tako ostao u trci za plasman među osam najboljih timova Starog kontinenta, a odluka će pasti u poslednjem kolu.


Najbolji kod pobednika bio je Aleks Tajus sa 20 poena i šest skokova, dok su Skoti Vilbekin i Džoni O‘Brajant dodali 12, odnosno 11. Kod gostiju iz Španije, jedini dvocifren bio je Di-Džej Stroberi sa 11 poena, a srpski bek Nikola Radičević nije se upisao u strelce za 9 minuta na terenu.

Turski tim gostovao je Olimpiji u Milanu, prošetao se košarkaškom pistom i osigurao prvo mesto na kraju ligaškog dela Evrolige trijumfom od 104:90. Ovo je deseta uzastopna pobeda Fenera protiv Olimpije. Fener je imao 60% za dva poena, iako je igrao sa malo skraćenom rotacijom.

Opet je odličnu utakmicu odigrao Nikola Kalinić i tako ponovo pokazao da se nalazi u fenomenalnoj formi. Napadački je počeo mnogo da doprinosti Kanarincima. Dao je čak 22 poena, (7/9 za dva poena), imao je i četiri skoka i dve asistencije. Inače, tih 22 poena su rekord karijere Nikole Kalinića!

Bobi Dikson je dao 23 poena, a Marko Gudurić devet poena. Vladimir Micov je dao 15 poena, Džejms Nanali je ubacio 26, Kurtis Džerels 20, a Nemanja Nedović je dodao tri poena za 23 minuta na parketu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading