EVROKUP: Valensija i Alba u finalu!

Autor:

Sport

22.03.2019

18:28 >> 22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Valensije savladali su Uniks u Kazanju rezultatom 79:73 u polufinalnom dvomeču Evrokupa i plasirali se u finale tog takmičenja, dok je Alba pobedila ekipu Andore na gostovanju rezultatom 87:81.

Bojan Dubljević

Valensija je prvi meč dobila rezultatom 79:73, a u revanšu u Rusiji su nakon 40 minuta uspeli da odnesu trijumf i dođu na korak od podizanja trofeja šampiona Evrokupa i tako se plasiraju u Evroligu naredne sezone.

Već od prve četvrtine su gosti bili prilično fokusirani i uspeli da steknu prednost od sedam poena, da bi se Uniks malo konsolidovao u narednoj deonici i smanjio razliku na samo četiri poena.

Treći kvartal je bio izjednačen, igralo se koš za koš, a pitanje pobednika se rešilo u drugom delu četvrte četvrtine kada je Valensija napravila seriju i odlepila se na devet razlike.

Na kraju, veliki trijumf Valensije rezultatom 79:73, nakon koga su se plasirali u finale i čekaće boljeg iz duela Morabank Andora i Alba Berlin, koji se igra u petak od 20 časova i 15 minuta.

Najefikasniji poejdinac je bio Sam van Rosom koji je ubacio 15 poena, a pratili su ga Met Tomas sa 15 i Fernando San Emeterio sa 11 postignutih poena.  Bojan Dubljević za 11 minuta ubacio 10 poena.

Na drugoj strani, Erik Mekolum, brat Si Džeja Mekaluma NBA zvezde predvodio je ekipu Uniksa sa 13 poena i 5 asistencija, a dvocifreni su bili Džamar Smit, Moris Endur i Anton Ponkrašov.

U utakmici između Andore i Albe, ponovo je viđena atraktivna košarka sa mnogo napada u tranziciji. Alba, koja inače igra u najbržem ritmu u Evrokupu, od početka je nametnula svoj tempo i ostvarili drugu uzastopnu pobedu protiv Andore, koja im je omogućila plasman u finale. U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Pejton Siva sa 21 poenom, dok je Rokas Gedraitis dodao 14 poena. Kada je reč o ekipi Ibona Navara istakao se Endru Albisi sa 20 poena, dok je Džerom Džordan upisao 17.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading