Mi "grobari" smo naučeni na teške momente: Gledam moju ekipu i lepo je ono što vidim - Zvezda favorit!

Autor:

Sport

22.03.2019

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, trener crno belih Andrea Trinkijeri poručuje da je protivnik veliki favorit kao i da je zadovoljan svojom ekipom.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana će biti veoma bitna jer pobednik može da se bori za titulu u ABA ligi kao i za, što je još bitnije, plasman u Evroligu. 

- Derbi je posebna utakmica, u plej-ofu još posebnija. Tri puta smo već igrali i kompletno su bile drugačije utakmice. Očekujem još jednu drugačiju, kako ne znam, ali drugačiju. Gledam ekipu svaki dan, i osećam da smo rasterećeniji od Zvezde jer ovo polufinale ABA lige je jedna stanica za nas. To su moji igrači shvatili, gledaćemo sa štopericom gde smo na ovoj stanici, Zvezda je u finišu. Napravili su ekipu da se vrate u Evroligu. Dugo vremena nisam video toliko talenta u ABA ligi, čak doveli još jednog evroligaša, velikog igrača pred plej-of i oni su favoriti. Realno su favoriti. Za mene su za nijansu bolji od Budućnosti, jer su imali šansu tempirati formu u poslednjem mesecu i nisu imali povrede. Oni su sve kako treba - kazao je trener crno-belih Andrea Trinkijeri koji nije hteo mnogo da govori o povređenim igračima. 

- Imali smo četiri teške nedelje, više su bili doktori na terenu nego igrači, ali gledam moju ekipu i lepo je ono što vidim. Ne damo se. Znamo za šta se igra, mene su naučili da uvek pošujem protvnika, ali idemo prva utakmica, nema tu puno priče. Dali smo sve od sebe i staf i igrači i nismo imali mnogo sreće. Za te utakmice ti trebaju detalji, sreća, kreativnost, snaga. Videćemo sutra ko može, a kome još treba malo vremena da se vrati u top formu. 

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Trenera Trinkijerija su novinari podsetili na momenat kada je došao u klub koji je u tom momentu bio u teškom stanju.

- Mi grobari smo naučeni na teške momente ovde. Mislim da nije vreme da se okrenem i gledam šta je bilo, ovo mi je izazov karijere. Odakle smo počeli, koji su uslovi, koji su protivnici. Ja sam ponosan trener Partizana. Dali smo sve od sebe, nekad je bilo dovoljno nekad ne. Imaš auto zatvoren u garaži godinama i okreneš ključ da vidiš da li će se pomeriti. Nije momenat, to će biti na kraju sezone, ovo je važna stanica ali samo stanica - poručuje bivši trener Brosea i Kantua koji je još jednom hvalio roster Crvene zvezde. 

- Oni su napravili ekipu pred sezonu da se vrate u Evroligu. Partizan je napravio najviše to možemo. Drugačiji nivo i drugačiji ciljevi. Oni su doveli Pereperoglua koji je osvojio Evroligu, ne sa klupe nego je igrao. Doveli Raglanda igrao u Rusiji za važne ciljeve. Beron je fantastičan šuter, i dalje se sećam kako je zabio trojku preko četiri igrača. Nije bilo dosta, dođe Rivers, evroligaš, važni evroligaš. Fantastični srpski igrači. Lazić ima više trofeja nego svi igrači skupa, to se mora poštovati. Dobrić, kako je Davidovac igrao protiv nas. Ima tu materijala zašto su oni favoriti. Gledam utakmice, njihov "gejm čejndžer" je Filip Čović. Uvek je spreman, i šta ćeš bolje od drugog plejmejkera.

Italijanski stručnjak je kazao da nikada nije igrao plej-of u kome je razmak između dve utakmice sedam dana i da nema ideju kako će se to odraziti na utakmice, a dodao je i da ga nisu zanimale ružne reči koje su upućene njemu posle finala Kupa u Nišu, te da ga to nije iznenadilo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading