ČOVIĆ: Da se ne ponove dešavanja iz Niša - Realno je da Zvezda osvoji ABA ligu

Autor:

Sport

22.03.2019

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović u razgovoru za Novosti rekao je da ove sezone sve ide kao što je očekivao.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

- Nakon prošle sezone i interesantnog izbornog aprila 2018. godine, nije bilo lako projektovati koncept i tim. Mislim da smo uspeli da napravimo homogen stručni štab i tim, već imamo trofej u Superkupu. Naravno, veoma nam je važna regionalna liga, uz sva ostala takmičenja. Ove sezone nije bilo realno da napravimo neki rezultat u Evrokupu, recimo ulazak među četiri. Sve ostalo ide po planu.

Prvi čovek crveno-belih smatra da je realno da njegov klub osvoji regionalnu ABA ligu.

- Očekivanja su ista kao da je rezultat izboren u ligaškom delu, da Zvezda osvoji prvo mesto i mislim da je to realno. E, sad, nije sport samo sport. Znate kako kažu, kad imate led jedna jedanaestina se događa iznad leda, a deset ispod. Treba da pobedimo te faktore ispod leda, među kojima ima i lojalnih zvezdaša. O nelojalnim da i ne govorim, oni su već na strani našeg velikog suparnika. Mislim da smo dovoljno opremljeni stručno, igrački i organizaciono za osvajanje ABA lige. Nadam se da neće biti nečega što se događalo u Nišu, mada to nema veze sa ABA ligom. Nazvao sam to sistemskom krađom, pod navodnicima, pa neka analiziraju šta to sve podrazumeva.

Nevezano za ishod na kraju sezone aktuelni trener Milan Tomić će imati podršku kluba.

- Tomić ima ugovor na tri godine i ne vidim nijedan razlog zašto bismo menjali trenera. U sportu nikad ne možete da isključite neke mogućnosti, ali po onome kako je radio i šta je uradio, korektno je ispoštovati ugovor do kraja. Ima punu podršku uprave, moju takođe. Osim toga, ne možemo da priuštimo trenere od nekoliko stotina hiljada evra, koji su egzotični i na terenu i van njega.

Prvi čovek Evrolige Bertomeu rekao je da će, ako španski tim osvoji Evrokup, u igri biti jedna specijalna pozivnica za narednu sezonu, a Čović smatra da ti mogla da bude ABA liga.

- Zašto da ne? Mislim da je ABA liga sa jednim predstavnikom u Evroligi diskreditovana. Realno bi bilo da naš region ima bar dva kluba u Evroligi. Niko iz regiona, iz Srbije sigurno, ne može po budžetu da se nosi sa timovima iz Evrolige i Evrokupa. Zato nam je potrebna pomoć države. To što neki pokušavaju da nas svađaju na temu ko je dobio više,  uspevaju u tome, nekorektno je i nepotrebno. Potičemo iz iste države i predstavljamo Srbiju - rekao je između ostalog Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading