LUČIĆ PROMAŠIO ŠUT ZA POBEDU: Košarkaši Gruzije trojkama šokirali Srbiju!

Autor:

Sport

24.08.2017

17:49 >> 17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Gruzije 68:66 u meču 2. kola Akropolis kupa u Atini.

RepublikaFoto: Kss.rs
Košarkaši Srbije nastavljaju pripreme za EP



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srbija je vodila veći deo meča, ali je Gruzija u finišu uspela da preokrene rezultat i da stigne do pobede. Lučić je u poslednjim trenucima meča imao šut za pobedu, ali je lopta izašla iz koša. Ovo je prvi poraz Srbije na pripremama za EP. Gruzija je u prvom kolu pobedila Grčku 72:71.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Boban Marjanović sa 19 poena i osam skokova, dok je Bogdanović postigao 15 poena, uz tri skoka i tri asistencije. Ognjen Kuzmić dodao je osam poena i devet skokova, a Marko Gudurić postigao je sedam poena.

U ekipi Gruzije najefikasniji je bio Tornike Šengelija sa 21 poenom, 14 skokova i tri asistencije, a Duda Sanadze postigao je 10 poena.

 

Srbija je dobro otvorila meč i agresivnom i čvrstom odbranom zatvorila najbolje igrače Gruzije. Gruzija je u prvih šest minuta igre postigla samo dva poena, ali je uspela da se trojkama u završnici prve deonice rezultatski vrati u meč. Srbija je ovaj deo meča dobila 20:15. Druga četvrtina protekla je u znaku Gruzije koja je serije od 9:0 i 6:0. Gruzija je povela u finišu, ali je naš tim poenima Birčevića uspeo da stigne do izjednačenja.

Srbija je bila bolja u trećoj četvrtini koju je dobila rezultatom 55:50. Gruzija je trojkama u poslednjoj četvrtini uspela da napravi preokret i da povede. Srbija je imala poslednji napad, ali je Lučić promašio šut za pobedu. 

Srbija će u petak u poslednjem kolu igrati sa Grčkom. Duel sa Grčkom biće završna provera našeg tima pred start Evrobasketa.

Po završetku Akropolis kupa reprezentacija Srbije se vraća u Beograd, gde će trenirati do polaska u Istanbul, koji je zakazan za 30. avgust.

Prvu utakmicu na EP Srbija igra u petak, 1. septembra u 16.00 sati protiv Letonije, slede dueli sa Rusijom (2. septembar u 16.00), Turskom (4. septembar u 20.00), Velikom Britanijom (5. septembar u 16.00), a takmičenje u grupi D završava protiv Belgije (7. septembar u 16.15). Po četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u osminu finala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading