CSKA slomio Željkov Fener u neizvesnoj završnici - uzalud sjajna partija Kalinića!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

21.03.2019

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši CSKA savladali su Fenerbahče rezultatom 70:68 u okviru 28. kola Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport

Obe ekipe su već obezbediloe mesto u plej-ofu elitnog takmičenja, ali to nije bio razlog da izabranici Dimitrisa Itudisa i Željka Obradovića ne odigraju pravi derbi u "Megasport areni".

Posle uvodnih 10 minuta prednost je imao istanbulski tim, ali su druga i treća deonica bile dovoljne da „Armejci“ preuzmu kontrolu nad utakmicom i povedu.


Ipak, važnom i gotovo nemogućom trojkom Bobija Diksona u poslednjoj četvrtini, ali i teškim šutevima koje je pogodio srpski košarkaš Nikola Kalinić, Fener je uspeo da obezbedi i više nego dramatičnu završnicu.

 

CSKA je na ulasku u poslednji minut meča imao pola koša prednosti (65:64), a zatim je usledila prava „penal“ završnica. Nikolo Meli je, pogodivši jedno slobodno bacanje izjednačio na 65:65, posle čega je Kori Higins trojkom doveo Moskovljane na 68:65, 25 sekundi pre kraja meča.


Promašajem Bobija Diksona sa linije penala, CSKA je i na 15 sekundi do kraja imao dovoljno veliku prednost (68:66) da meč mirnije privede kraju.

 

Najbolji u pobedi Moskovljana bio je Vil Klajburn sa 16 poena, dok je Kori Higins u bacio 15. 

U redovima Fenerbahčea istakao se Nikola Kalinić sa 17 poena, Bobi Dikson je dodao 15, a Jan Veseli 10 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading