(VIDEO) Sale Đorđević otkrio šta mu je Rađa rekao pre nego što su Hrvati sišli sa postolja 1995!

Autor: Sport

Sport

24.08.2017

15:25 >> 15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević otkrio je šta je mu je Dino Rađa rekao pre nego što je Hrvatska 1995. sišla sa postolja po završetku Evropskog prvenstva 1995.

RepublikaFoto: Tanjug
Đorđević se prisetio detalja sa EP 1995.

Hrvatska je tada osvojila bronzu, a onda je napustila postolje prilikom dodele medalja. Jugoslavija je osvojila zlato, a Hrvati više nikada nisu osvojili medalju na nekom velikom takmičenju.

- Mnogo smo se družili od kada smo bili klinci. Kukoč je dolazio i spavao kod mene u Beogradu, ja išao kod njega u Split ili Rađa kod Divca i obrnuto. Mi smo odrasli u iskrenom prijateljstvu i imali osećaj zajedništva, jer smo sve prošli zajedno. Od pionira do seniora. Kad su Hrvati došli u Atinu 1995. godine njihov sto za ručak je bio skroz desno u uglu, a naš skroz u levom uglu. Između nas je bila Evropska unija, plave kacige tako smo se šalili - ekipe Španije, Švedske i njihovi stolovi - rekao je Đorđević za "Sport klub" i nastavio:

- U trenutku kada su ulazili u hotel, Dino Rađa je prolazio pored nas i samo je tiho dobacio: "Mi smo gore na drugom spratu, dođite da se pozdravimo ka ljudi". Onako se on sakrije, uđe u lift, mi za njim na drugi sprat i tamo krenemo da se grlimo i ljublimo tri puta, da njega ne bi videli u holu da se pozdravlja sa nama. Isto tako fizioterapeut reprezentacije Hrvatske, uđe u lift i kad se vrata zatvore, da ga ne vide novinari Hrvatske, krene da nas ljubi tri puta. Oni nisu smeli da pokažu drugarski odnos, mi nismo imali taj problem.


Đorđević je izneo još nekoliko zanimljivih detalja.

- Nisu oni doneli odluku da siđu sa postolja. I na EP 1997. nam na podbacivanju lopte nisu pružili ruke. To su detalji koji ti ostanu za ceo život. To su mali detalji koji su bili prenošeni i na sport - naveo je Đorđević.


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading