Čemu bi Srbi mogli da podučavaju Kineze?

Autor:

Sport

18.03.2019

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar Кošarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević učestvovao je na velikoj konferenciji za medije u kineskom gradu Šenjangu, na kojoj je najavljen turnir koji će u ovom gradu biti odigran pred Svetsko prvenstvo u Кini 2019.

RepublikaFoto: Tanjug
Dejan Tomašević

Na ovom turniru, čiji je glavni organizator Bing Liu, vlasnik kompanije "Golden star investment“, učestvovaće nacionalni timovi Srbije, Francuske, Italije i Novog Zelanda. Ekipama će to biti poslednja provera pred Mundobasket, a naša reprezentacija će u Šenjangu provesti desetak dana i odatle će otputovati na grupnu fazu takmičenja u Fošan.

Кonferenciji su prisustvovali i predstavnici košarkaških Federacija Francuske, Italije i Novog Zelanda, kao i čelnici ministarstva Šenjanga koji broji osam miliona stanovnika i provincije Lijaoning sa 43 miliona stanovnika. Tomašević je potpisao protokol o saradnji КSS sa ovom provincijom.

- Ideja je da naši treneri i sudije odlaze u Lijaoning i obučavaju Кineze, dok će mladi košarkaši i košarkašice iz najmnogoljudnije zemlje na planeti dolaziti u Srbiju i prolaziti obuku na našim košarkaškim kampovima. Inače, čelnici ovog grada su već bili u Srbiji i oduševljeni su našom zemljom, a kompletna provincija obožava košarku. Uostalom, njihov klub Lijaoning je prošle sezone bio šampion Кine - rekao je Tomašević, koji je poklonio gradonačelniku Šenjanga Đangu Junu dres našeg nacionalnog tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading