Ispali su iz ABA lige, ali trener Olimpije i dalje veruje u opstanak?!

Autor:

Sport

18.03.2019

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Olimpije u nedelju je zvanično ispala iz ABA lige nakon poraza od Krke u poslednjem kolu prvenstva, a trener ljubljanskog tima Jure Zdovc i dalje veruje u opstanak.

RepublikaFoto: twitter.com/Double Double

Borba za opstanak praktično se nije dovodila u pitanje na polovini sezone, ali Olimpija je uspela katastrofalnom serijom poraza u drugom delu sezone da upropasti neke dobre rezultate koje su imali u prvom delu ABA lige. 

Direktan okršaj sa Krkom u Novom Mestu odlučivao je o tome koja ekipa će naredne sezone igrati u ABA 2 ligi. Krka je boljom igrom u poslednjoj četvrtini stigla do pobede rezultatom 62:59, a bez obzira na ispadanje njegove ekipe, trener Jure Zdovc je rekao da veruje da će Olimpija i naredne sezone igrati ABA ligu. 


- Nadam se da će proširiti ligu. Ne predajem se, sačekajmo da vidimo šta će se dogoditi. Karte su otvorene, čuo sam da bi Olimpijakos možda mogao da dođe u ABA ligu. Ali, ako budem morao da treniram Olimpiju u ABA 2, treniraću je. euspeh neće poremetiti naše planove. Videćemo kako će sponzori reagovati, imamo uverenje da ćemo nastaviti. Niko ne veruje u scenario ispadanja iz ABA lige, sponzori su došli u Novom Mesto da podrže tim i na taj način pokazali veličinu kluba - rekao je Zdovc. 

Podsetimo, zbog nesuglasica sa grčkom ligom i Olimpijakos i Panateneikos imaju ambicije da naredne sezone igraju ABA ligu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading