REALU SE ODUZIMAJU TRI TROFEJA Bivši košarkaš Madriđana priznao da je igrao sa FALSIFIKOVANIM pasošem!

Autor:

Sport

18.03.2019

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki skandal drma trenutno košarkaški klub Real Madrid pošto je njihov bivši igrač Markus Sloter priznao da je igrao sa falsifikovanim pasošem kako bi oslobodio dodatno mesto za stranog igrača.

RepublikaFoto: Starsport

Radi se o sezoni 2014/2015, kada je "kraljevski klub" osvojio tri trofeja, u Evroligi, Kupu kralja i Endesa ligi. Sloter trenutno nastupa u Turskoj za ekipu Bahčešekira.

Problem je u tome što je nekadašnji igrač Real Madrida, priznao još pre dve godine da je igrao pod lažnim pasošem. Amerikanac je dobio putnu ispravu Ekvatorijalne Gvineje, tako da je smatran domaćim igračem jer je ta afrička država bila španska kolonija, pa se svi njeni stanovnici smatraju stanovnicima Španije, a samim tim i Evropske unije. I time je ujedno oslobođeno jedno mesto za košarkaša "van Evropske unije". 


Tada je Sloter rekao da je svom agentu Đulijanu Arandi dao 35 hiljada evra kako bi mu on završio kompletan posao oko pasoša. 


Protiv Slotera je trenutno otvoren sudski proces, a tužilac prema tamošnjim zakonima traži dvoipogodišnju zatvorsku kaznu za Amerikanca zbog falsifikovanja dokumenata i korupcije.

Ako se sve ovo dokaže kao istina, Real bi mogao da ostane bez trofeja u prvenstvu i Kupu iz te sezone, a vrlo moguće i bez Evrolige. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading