Bogdan i Bjelica šalju moćnu poruku iz Amerike: Srbijo, u Kinu idemo po ZLATO

Autor: Tanjug, Republika

Sport

14.03.2019

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Sakramenta Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović izjavili su da veruju da je došlo vreme da Srbija završi ispred SAD i na Mundobasketu u Kini osvoji titulu prvaka sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Spremni za medalju na SP... Bogdan i Bjelica

Srbija je na prethodnom Evropskom i Svetskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama, osvajala srebro, a baš su Amerikanci bili bolji u finalima u Španiji i Rio de Žaneiru.

- Mogu sa ponosom da kažem da, kako sada stvari stoje, posle SAD imamo najbolji tim. Nije to sad ono "e ako ne napravimo rezultat, ne osvojiš zlato srebro ili bronzu ili ispadneš u prvom krugu, e sad vi ste najgori". Na papiru, konačno je došlo to naše vreme da imamo najbolju reprezentaciju", poručio je Bjelica za "Glas Amerike".


Bjelica, koji je zbog povrede propustio kontinentalni šampionat pre dve godine, sa nestrpljenjem čeka turnir u Kini.
Nemanja Bjelica


- Treba dosta stvari da se poklopi da bi se napravio uspeh, da sada ne ulazimo dublje... Drago mi što ću opet biti deo reprezentacije i što konačno uživam u košarci.

Njegov saigrač iz Kingsa Bogdan Bogdanović takođe je veliki optimista pred planetarni šampionat.

- Prethodnih godina našim igrama izgradili smo rezultat i nadam se da ćemo ostati na tom visokom nivou, ali ako budemo u mogućnosti da napravimo i šampionski rezultat, za pamćenje, pokušaćemo da uradimo. Do sada je bilo uspešno, ali ipak ne treba se zadovoljavati srebrom. Da završimo sezonu zdravi, da budemo željni, gladni uspeha i biće sve u redu - zaključuje Bogdanović.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kini, koje se igra od 31. avgusta do 15. septembra, na programu je u subotu, a Srbija se nalazi u prvom šeširu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading