Ovo je drim-tim Srbije za Mundobasket!

Autor:

Sport

28.02.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je na nogama zbog plasmana naših košarkaša na Mundobasket u Kini, koji će biti održan od 31. avgusta do 15. septembra.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

 "Orlovi" su kroz iglene uši prošli u kvalifikacijama, doduše, bez najboljih igrača koji nastupaju u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, ali je cilj na kraju ispunjen i selektor Aleksandar Đorđević (51) biće na slatkim mukama što se tiče izbora tima koji će putovati na Daleki istok. Potencijalni drim-tim koji bi mogao da predstavlja Srbiju u Kini zaista deluje monstruozno.

VEDRI I OBLAČI

Prva zvezda svakako bi bio Nikola Jokić (24), koji dominira protiv najboljih centara u NBA ligi, pomoć u reketu bi imao od Bobana Marjanovića (30), dok bi šutersku kliniku predvodili asovi Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović (26) i Nemanja Bjelica (30), a dirigentska palica rezervisana je za Miloša Teodosića (31). Menadžer čak petorice od 12 naših reprezentativaca Miško Ražnatović u razgovoru za Srpski telegraf poručio je da će na kraju sezone pričati sa Jokićem i ostalima kako bi se našlo rešenje i obezbedio nastup naših superstarova na SP.

- Svi ćemo se potruditi da na Svetskom prvenstvu Srbija bude u najjačem sastavu - rekao je Ražnatović.

5 od 12 reprezentativaca Srbije su Ražnatovićevi klijenti.

Ukoliko "orlovi" budu nastupili u najjačem sastavu, neće imati slabo pokrivenu poziciju u timu. Zaista fantastičan potencijalni sastav naše selekcije mogao bi da stane rame uz rame sa drim-timom Amerikanaca, koji će sigurno doći u što jačem sastavu.

POMOĆ S KLUPE

Potencijalna prva petorka Srbije deluje zastrašujuće, ali to nije sve. Sa klupe preko potrebnu energiju doneli bi Nedović i Gudurić, dok je zaštita reketa najjače oružje Milutinova i Lučića. Teodosić ima magiju u rukama, ali pomoć sa klupe preporođenog Vase Micića i uvek pouzdanog Stefana Jovića biće preko potrebna. Sve u svemu, Srbija jedva čeka Mundobasket i svi se nadaju da bi "orlovi" mogli da polete u najjačem sastavu u borbu za zlatnu medalju. Podsetimo, na žrebu koji će biti održan 16. marta u Šenženu, Đorđevićeva četa se nalazi u prvom šeširu sa domaćinom Kinom, Amerikom, Argentinom, Litvanijom, Španijom, Francuskom i Grčkom.

SASTAV SRBIJE

PLEJMEJKERI

1. Miloš Teodosić

2. Vasilije Micić

3. Stefan Jović

BEK ŠUTERI

1. Bogdan Bogdanović

2. Nemanja Nedović

3. Marko Gudurić

KRILA

1. Nemanja Bjelica

2. Vladimir Lučić

KRILNI CENTRI

1. Nikola Jokić

2. Nikola Kalinić

CENTRI

1. Boban Marjanović

2. Nikola Milutinov

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
harmonikas

28.02.2019 17:06

A gde je ovde Milosavljevic??? Bolji je 2 puta od Gudurica i Nedovica!