NBA: Bobi dominirao, pa se povredio, Bogdan i Bjelica loši u porazu Kingsa

Autor:

Sport

26.02.2019

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Filadelfije savladali su Nju Orelans Pelikanse na gostovanju sa 111:110.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boban Marjanović

Srpski reprezentativac Boban Marjanović odigrao je izuzetno dobar meč, ali se u poslednjem minutu utakmice povredio. Bobi je do tog trenutka imao dabl-dabl učinak od 12 poena i 10 skokova uz 2 blokade za manje od 22 minuta na terenu, ali je u borbi sa Čikom Dijalom u skoku za loptu pao na parket.

Marjanovića su morali da iznesu sa terena, a u klupski autobous ušao je sa štakama. 

Siksersi su imali velikih deset poena prednosti na tri minuta kraja, ali su ušli u seriju promašaja, pa su na kraju jedva izvukli pobedu na teškom gostovanju.

Filadelfiju je do pobede predvodio Tobajas Heris sa 29 poena uz 10 skokova, 16 je postigao Džej Džej Redik, dok je Simons ubacio 14 uz 12 skokova. 

Osim Marjanovića, 12 poena je postigao i Majk Skot, dok je Džimi Batler dodao 11 uz po 7 skokova i asistencija. 



Pelikanse je predvodio Džru Holidej sa 22 poena i 7 asistencija, a Džulijus Rendl je dodao 19 poena uz 14 skokova. 

Protekle noći igrali su i Sakramento Kingsi. Oni su poraženi na gostovanju Minesoti sa 112:105.

Bogdan Bogdanović odigrao je jedan od slabijih mečeva u sezoni, očajno je šutirao iz igre, pa je na kraju sakupio svega sedam poena (3/13, 1/6 trojke). Šansu je posle par utakmica pauze dobio i Nemanja Bjelica, ali ni on nije bio na visini zadatka. Ubacio je samo tri poena i uhvatio tri skoka.

Timbervulvse je predvodio dominantni Karl-Entoni Tauns sa 34 poena, 21 skokom i 5 asistencija. Derik Rouz je dodao 20, Džons 16 poena.

U ekipi Kingsa Begli je imao dal-dabl učinak od 25 poena i 11 skokova, Foks je ubacio dva manje.

Ekipa srpskog trenera Igora Kokoškova konačno je uspela da prekine očajan niz od 17 mečeva pobedom na gostovanju Majamiju 124:121. Devin Buker je bio najbolji u pobedničkom timu sa 20 poena, dok je u ekipi Hita bolji od ostalih bio Hasan Vajtsajt sa 29 poena i 11 skokova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading