BUCKA JOKIĆA NIKO NIJE HTEO

Autor:

Sport

22.02.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Hoće neko na basket?", upitao je 2011. Nikola Jokić (24) na Tviteru, očigledno u problemu da pronađe saigrače. Tri godine kasnije tog istog bucmastog košarkaša nijedan NBA klub nije želeo da draftuje, a onda je Denver bacio kocku i ubo premiju danas vrednu 146 miliona dolara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Kako je otkrio Tim Koneli, predsednik košarkaških operacija Nagetsa, srpski centar je mnoge odbio nekarakterističnom građom. Trenutno drugi tim zapada NBA lige se nije dao prevariti.

- Onakvo njegovo telo lako je moglo da dovede do silnih pitanja i sumnji. Međutim, Nikola je po statističkim brojkama bio neko ko se isticao u Evropi, a to za nas nije bila neka egzaktna nauka prilikom izbora - prisetio se Koneli.

Na kakav se rizik Denver odlučio sa Jokićem govori podatak da je menadžer Miško Ražnatović navodno razmišljao da ga povuče sa drafta 2014. i da sačeka još godinu dana jer ga niko nije hteo. Međutim, Nagetsi su ga zamolili da ostavi svog agenta, a da će ga oni uzeti kao 41. pika. Šta su u njemu videli koji mesec ranije na tradicionalnom godišnjem okupljanju košarkaških talenata u Portlandu, najbolje je opisao Trejl Lajls, koji je bio sa Nikolom u timu na tom kampu.

- Jokić je išao na sve i svakoga. Niko nije znao ko je on, ali drugog dana treninga je potpuno odlepio i počeo sve da ubija u pojam - rekao je Kanađanin.

Menjali Karmela Entonija za budućnost

Koliko je vizija Denvera sa Jokićem bila velika, govori podatak da su još 2011, tri godine pre draftovanja Nikole, povukli odlučujući potez. Nagetsi su se trejdom odrekli Karmela Entonija i poslali ga u Njujork u zamenu za priliku da 2014. biraju pika druge runde kad budu to želeli. A izabrali su Srbina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading