Kalkulacije za Mundobasket!

Autor:

Sport

21.02.2019

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo ko se nadao da košarkaška reprezentacija Srbije neće biti siguran putnik na Svestko prvenstvo u Kinu, ali su "orlovi" izgubili u Estoniji i zakomplikovali sebi život. Evo računice kako mogu do Mundobasketa, naravno pobeda protiv Izraelaca ih vodi na svetsku smotru, ali postoji i onaj nepoželjan scenario.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor "orlova"

Pobeda protiv Izraela u nedelju od 16.00 časova "orlove" definitivno vodi na Mundobasket kao trećeplasiranu selekciju iz grupe sa skorom 7:5. Podsetimo, Srbija trenutno ima 6:5.

Međutim, Srbija može u Kinu i u slučaju poraza od Izraela koji je u međuvremenu savladao Nemačku na svom terenu (81:77) i ima skor 5:6. Gruzija je izgubila od Grčke i potrebno je da u poslednjem kolu slavi protiv Estonije.

U tom slučaju sve tri selekcije bi imale skor 6:6, isti međusobni skor (2-2), s tim da bi Srbija imala najbolju koš-razliku u direktnim okršajima. Jedina ''caka'' je da "orlovi" ne izgube u Pioniru sa 23 ili više poena razlike što je, priznaćete, malo verovatno.

Ali, pobeda u Beogradu sve rešava, budite uz "orlove".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading