KOSOVO JE SRBIJA za Jokićev rođendan!

Autor:

Sport

21.02.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kosovo je srce Srbije" čulo se u Denveru! Najbolji srpski košarkaš u NBA Nikola Jokić napunio je u utorak 24 godine, a jedan detalj sa slavlja pokazao je svima da mladi centar ipak nije raskrstio sa domovinom, kako su to mnogi pomislili jer nije igrao za "orlove" u prethodnim akcijama čete Aleksandra Đorđevića. Dok je Jokara duvao 24 svećice na torti koju mu je donela devojka Natalija, njena sestra i njegova braća su tapšali i pevali rođendansku pesmu, a sve je ovekovečeno videom okačenim na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

ZAPUŠIO SVIMA USTA

Međutim, mnogima je za oko zapalo da je Nikolin stariji brat Nemanja na sebi imao poznatu majicu sa mapom južne srpske pokrajine i natpisom "nema predaje", kojim se potvrđuje da je Kosovo Srbija. Potez MMA borca oduševio je pratioce na Instagramu i tako svima stavio do znanja da porodica Jokić nije kriva što as Denvera nije igrao za Srbiju. Naime, proteklih godina se prilikom objavljivanja svakog Saletovog spiska govorilo da je Jokić završio sa Srbijom, a navijači čak nagađali da porodica vuče konce u tom pravcu. Padale su i uvrede, često neosnovano dovodeći njegovu nacionalnu pripadnost u pitanje. Međutim, ovaj bratovljev potez je svima zapušio usta.

ODABRANO DRUŠTVO

A do svog 24. rođendana Nikola je napravio mnogo toga na terenu. Naime, Jokić je postao tek peti košarkaš u NBA istoriji koji je sa toliko godina upisao najmanje 1.000 asistencija, 200 blokada i 200 pogođenih trojki. Za to mu je trebalo samo 7.981 minut na parketu, dok je, recimo, Lebronu Džejmsu za isti podvig bilo potrebno čak 16.088 minuta. U odabranom društvu su još Kobi Brajant, koji se upisao za 13.425 minuta, Trejsi Mekgrejdi (13.700) i Kevin Durent (14.476).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading