PARTIZAN ŠAMPION? Samo ako opet pokradu!

Autor:

Sport

20.02.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema mišljenju predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića, Partizan se uz sudijsku krađu domogao trofeja u Kupu Radivoja Koraća, i to pošto je arbitarska trojka donela niz odluka na štetu crveno-belih u završnici meča.

RepublikaFoto: Starsport
Regland i Renfro

Finale je završeno trijumfom crno-belih - 76:74, i to nakon toga što je Džok Lendejl pogodio dva slobodna bacanja posle faula koji je sviran Biliju Beronu na dve desetinke do kraja.

POVUKAO EKIPU

Zbog toga je Čović povukao ekipu sa dodele medalja jer, kako je rekao, ne želi da čestita trofej osvojen krađom, a sada je otišao korak dalje i poručio da klub iz Humske nikada neće biti šampiona ABA lige na pošten način, već samo ako bude "muljanja".

- Nikad neću moći da čestitam nekome na krađi. Da li je trebalo da igrači dobiju neke medalje posle svega što se dešavalo? Da čestitam Partizanu ako osvoji regionalnu ligu? Znate kako, ukoliko ne bude krađe i muljanja, Partizan neće tako skoro osvojiti ABA ligu - rekao je Čović u emisiji "Novo jutro" na televiziji Pink i osvrnuo se na situacije u kojima smatra da je njegov tim oštećen:

- Nije sporna situacija 0,2 sekunde pre kraja i situacija pod našim košem. Beron jeste napravio prekršaj i tu nema ništa sporno, ali moramo da se okrenemo onome što se dogodilo pre toga. Prvo, Renfro nije uspeo da prevede loptu u fazu napada za osam sekundi, a kao nagradu je dobio dva slobodna bacanja, od kojih je jedno pogodio. Zatim sledi klasičan primer prekršaja u napadu Renfroa. To svakako nije bio floping i dogodio se na metar i po od sudije Milivoja Jovčića. Ali on ništa nije svirao, već je pustio igru i Renfro je pogodio trojku, kojom je potpuno promenio tok utakmice.

PREKINUT PROCES

Čović je poručio i da decenijama traje kampanja protiv Crvene zvezde.

- Od 1993. godine traje pokušaj da se uništi sve što je vezano za Crvenu zvezdu. Još od Mirka Marjanovića i njegove grupe traje proces koji je prekinut 2012. i 2013. godine dolaskom predsednika Aleksandra Vučića, koji nikada nije krio da je veliki zvezdaš. Ali... Kako on pomaže Zvezdi, tako isto država pomaže Partizanu. Međutim, očigledno je da raznorazne strukture ponovo imaju svoje sulude ideje - zaključio je prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

Krstić: Faul nad Lendejlom se ne svira!

RepublikaFoto: Starsport

Bivši kapiten Partizana i reprezentacije Srbije Nenad Krstić smatra da nije trebalo da bude dosuđen faul Biliju Beronu na dve desetinke do kraja meča iako je bilo evidentno da je povukao Džoka Lendejla za ruku.

- Jeste definitivno bio faul, videlo se i na usporenom snimku, ali opet s druge strane, to se ne sudi, iz nekog igračkog ugla. Drago mi je da je suđeno i da je Partizan osvojio, ali iskren da budem, razmišljam ovako kako sam rekao - kazao je Krstić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading