Novickom su rekli da je najbolji evropski košarkaš ikada, a onda su se u priču umešali SRBI!

Autor:

Sport

19.02.2019

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dirk Novicki je po mnogim ocenama košarkaških stručnjaka najbolji evropski igrač koji je nastupao u NBA ligi, ali kada to kažete Nemcu u lice on gotovo da se postidi i pokaže veliko poštovanje prema velikanima "igra pod obručima".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dirk Novicki

Nemac je govorio o ljudima koji su mu otvorili vrata najkvalitenije lige sveta, a među prethodnicima je posebno istakao ulogu Dražena Petrovića, Tonija Kukoča i Vlada Divca.

- Ja sam skroman momak, pa uvek kažem da ima mnogo onih koji su meni utrli put. Tu su Petrović, Divac, Kukoč... Ima tu mnogo dobrih igrača. Tu su i neki mojih godina, kao što je Pau Gasol, a sada ih ima još više. Za njih je nebo granica. Bila je ovo luda vožnja, od Nemačke pre dvadeset godina, pa do uloge uticajnog igrača u Dalasu - rekao je Novicki za "Eurohups".

Podsetimo, Novicki se pojavio "preko bare" na draftu 1998. godine kada je bio deveti pik. Od dolaska u NBA ligu je nosio dres isključivo Dalas Maveriksa, pa je apsolutni šampion po vernosti sa 21 sezonom provedenom u sklopu iste franšize.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dirk Novicki

Osvojio je trofej prvaka 2011. godine, kada je bio i MVP finala, dok je nagradu najkosrisnijeg igrača poneo 2007. godine. Čak 14 puta je bio učesnik Ol-star meča i bio član idealne petorke sezone čak četiri sezona. Sa reprezentacijom Nemačke je osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine, a tri godine kasnije je bio najzaslužniji za srebro osvojeno na Evropskom prvenstvu u našoj zemlji kada je bio i MVP šampionata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading