Partizanu triler i "Žućkova levica"!

Autor:

Sport

18.02.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je odbranio trofej Kupa Srbije. U dramatičnoj utakmici u niškom Čairu crno-beli su pobedili večitog rivala Crvenu zvezdu - 76:74 za ukupno 15. trofej Žućkove levice u istoriji kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Džok Lendejl doneo Kup Partizanu!

Ključne poene postigao je Džok Lendejl na 0,2 sekunde pre kraja utakmice sa linije za slobodna bacanja, a na drugoj strani Zvezda nije stigla da uputi šut ka košu, pa je trofej pripao timu iz Humske.

Branilac trofeja u prvom poluvremenu potpuno je bio isteran iz reketa rivala, pa je sreću potražio u šutu za tri poena. Ali ni to nije funkcionisalo na najbolji način, ali je Zvezda uzvratila još slabijim procentima šuta i zagrađivanjem koša, što je crno-belima donelo prednost u skokovima (22-16). Sve to je za posledicu imalo četiri poena prednosti na poluvremenu (37:33).

Partizan je u nastavku stigao do osetnije prednosti zahvaljujući razigranom veteranu Novici Veličkoviću. Međutim, Zvezda je odgovorila sa Dejanom Davidovcem, koji je do tog trenutka šutirao bez greške (6/6). A kada je konačno Perperoglu pogodio šut sa distance za vođstvo crveno-belih 48:47, Trinkijeri je bio primoran da zatraži tajm-aut. Čim se Aleks Renfro vratio na parket, Partizan je zaigrao mnogo bolje i neutralisao izvanrednog Davidovca (17 poena) za 57:55 u korist Zvezde pred početak poslednje deonice.

RepublikaFoto: Starsport

Serija Zvezdinih potpuno nerezonskih šuteva za tri poena istopila je prednost i Partizan stavila u situaciju da "zatvori" utakmicu na tri i po minute pre kraja (67:63). Da nije bilo raspucanog Berona, Partizan bi odavno rešio utakmicu u svoju korist. U revolveraškom obračunu raspoloženog Amerikanca i celog tima Partizana sve se svelo na slobodna bacanja Lendejla na 0,2 sekunde pre kraja. Australijanac je pogodio oba penala i odbranio crno-belima trofej u Kupu Radivoja Koraća.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading