ŽILAV JE TAJ DINAMIK: Zvezda "preživela" dorćolsku školu košarke!

Autor:

Sport

15.02.2019

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća nakon velike borbe protiv "žilavog" Dinamika sa 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12).

RepublikaFoto: Starsport
Bili Beron

Ekipa Milana Tomića stigla je do trijumfa samo zahvaljujući igri koju je pružila u poslednjih 10 minuta meča, u kome je postojala samo jedna ekipa na terenu.

Činilo se da će crveno-beli protiv ekipe sa Dorćola prilično lako doći do trijumfa i već unapred zakazanog duela sa Mega Bemaksom u polufinalu (koji je nešto ranije ovog petka savladao Borac iz Čačka). Međutim, bilo je mnogo, mnogo teže...

Igrači Dinamika igrali su kao da im je ovo poslednja utakmica u karijeri, ostavili su srce na terenu, videla se ogromna želja. Način na koji su proslavljali svaki koš dovoljno je govorio o tome. Imali su Dorćolci prednost tokom čitavog meča, tačnije do te kobne poslednje deonice.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

Zvezda je u nju ušla sa zaostatkom od 10 poena, a završila je sa pet "u plusu". Činjenica je da su crveno-beli prvi put došli do prednosti u poslednja dva minuta meča, ali su ipak uspeli da prežive i dođu do polufinala. Moraće Tomić ozbiljno da popriča sa svojim igračima nakon ovog meča, jer je večeras šampion Srbije bio pred velikom blamažom.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu e bio Bili Beron sa 21 poenom i 4 skoka, a po 13 poena ubacili su Boriša Simanić, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac.


Na drugoj strani fantastična partija Miloš Glišića koji je meč završio sa 23 poena, 9 skokova i 3 asistencije. U redovima Dinamika dvocifreni su bili još Vuk Vulikić (13 pts, 2 sk) i Petar Rakićević (10 pts, 7 sk, 6 as).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading