Trinkijeri progovorio "čačanski", pa otkrio na čemu radi svaki dan sa svojim timom!

Autor:

Sport

14.02.2019

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je bio siguran protiv Novog Pazara u četvrtfinalu završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, ali Andrea Trinkijeri je slikovito objasnio šta zahteva od svojih igrača.

RepublikaFoto: Starsport
Strateg crno-belih

- Želim prvo da čestitam Novom Pazaru i trenerima na dobroj igri. U Italiji smo pre 15-ak godina imali isti sistem, da prva ekipa prve i druge lige igraju na kupu sa prvoligašima. To je uvek bilo dobro za košarku. Borili su se, imali su dobre momente. Mi smo igrali korektno, mislim da smo završili posao. To je prvi korak, sada se spremamo za drugi korak, ali želim da im čestitam kako su se igrali i borili- rekao je Trinkijeri.

Pazar je pobeđen 102:72, a protivnik u polufinalu je mnogo ozbiljniji FMP.

- Biće izuzetno teška utakmica. Svaki trener kaže istu stvar "biće teško, ovo-ono", ali stvarno će biti. Dugo su zajedno, znaju kako da te nateraju da igraš lošu košarku. Kup nije za favorite, jedna utakmica eliminacija, moramo biti mnogo bolji u disciplini i egzekuciji, ali nije lako igrati ovakve utakmice sa punom koncentracijom. Bili smo dobri- rekao je trener Partizana.


Šta je to što može da bude bolje?
RepublikaFoto: Starsport

- Red, rad i disciplina. Još pokušavamo da skratimo rad, nemamo mentalnu disciplinu, to sam rekao i ponovićemo i sutra. Lupaćemo na to svaki dan- rekao je Trinkijeri.


Trinkijeri je dao priliku mladim nadama da osete utakmicu, igrali su i Trifunović i Pecarski.

- Znate kako, treneri, ili kako kažu u Čačku "treeeeeeneri" nisu nikad zadovoljni. Ja nisam zadovoljan, ali mislim da su Uroš i Marko imali priliku da igraju. Može biti mnogo bolje, ali moraš početi. To je početak za njih- rekao je Trinkijeri.

Trener Novog Pazara Oliver Popović istakao je veliku razliku u kvalitetu.

- Čestitam Partizanu na pobedi. Mi smo probali da budemo konkurentni koliko možemo i mislim da smo bili u prvih 17-18 minuta, ali Partizan sa ovim prosekom šuta je prejak. Kvalitet je prevagnuo, mi nemamo ovo ni na treningu, ovakav kvalitet, ovo je nešto novo za Novi Pazar- rekao je Popović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading