(VIDEO) Dule ponosan na igrače zbog pobede, a oni su ga pozdravili iz Jerevana

Autor: mondo.ba/Republika

Sport

20.08.2017

15:12 >> 15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobedom u Jerevanu 83:66 izborili su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, iako su utakmicu morali da igraju bez selektora Duška Vujoševića na klupi.

RepublikaFoto: youtube.com/Video portal Source.ba
Vujošević: Ponosan sam na igrače zbog pobede

Selektor BiH bio je prinuđen zbog bolesti da odlučujući meč njegove selekcije protiv Jermenije prati preko TV prijemnika. I dan nakon odlučujuće pobede emocije su bile jake.

- Gledao sam utakmicu, naravno, i to s velikim emocijama. Jako sam srećan što je ovaj tim na vrlo teškom terenu i protiv reprezentacije koja ima tri igrača s američkim pasošem napravio podvig. Posebno bih pohvalio Bajramovića, koji je u svoje majstorske i mirne ruke uzeo vruć krompir i isterao priču na najbolji mogući način - rekao je Vujošević za SportSport.ba. 

Selektor "zmajeva" smatra da se ekipa može plasirati na Svetsko prvenstvo, ali da iza košarkaša mora stati država.

- Igrači su u proteklom periodu radili s velikom strašću, koju su i meni usadili. Još pamtim utakmicu protiv Švedske u kojoj smo mladalački i naivno napravili kiks u važnom momentu, jer nismo bili spremni na njihove provokacije, ali sve se završilo na najbolji način - zadovoljan je selektor naših komšija.

- Od ovoga svega sada treba napraviti kapital, odnosno zadržati ono što je zdravo i priključiti još neke kvalitetne igrače. Važno je i da iza projekta stane država, što ovi momci zaslužuju. S određenim pojačanjima imamo šanse da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo, ali ta pojačanja moraju opravdavati sam taj naziv. Tačnije, moraju biti po kvalitetu dobri, ali i ljudski i da daju svoj maksimum kada dođu.

Vujošević je rekao i da mu zdravstveno stanje nije najbolje, ali vjeruje da će se izboriti sa teškom bolešću.

- Trebao bih ubrzo na ležanje u bolnicu, gde ću biti pod totalnom kontrolom i nadam se da ću se pod intenzivnim tretmanima i jačim dozama antibiotika uz mirovanje izboriti sa teškom bolešću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading