PADAJU SVI PRED "ORLOVIMA": Srpski košarkaši nemilosrdni prema Nemačkoj

Sport

20.08.2017

14:53 >> 17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" visoko lete, stabilno drže kurs ka medalji na Evropskom prvenstvu što su i pokazali sa pet pobeda u pet pripremnih susreta do sada. Poslednja žrtva bili su košarkaši Nemačke, koji su do nogu potučeni pred svojom publikom.

RepublikaFoto: Starsport
Srpski košarkaši još uvek bez poraza na pripremama


Izabranici Aleksandra Đorđevića su danas uspeli da zabeleže novu pobedu u pripremama za Evropsko prvenstvo koje naš tim igra u Istanbulu, iako su igrali bez povređenih Teodosića i Nedovića.

Oni su u odlučujućoj utakmici za pobednika Superkupa u Hamburgu slavili protiv Nemačke veoma ubedljivo, sa 87:56 i tako sa tri pobede u isto toliko mečeva završili ovo takmičenje.

Bilo je neizvesno na startu, Birčević i Štimac su vodili našu reprezentaciju, a nakon trojke Mačvana, Srbija je stigla i do +10 - 27:17.

Zanimljiv trenutak se desio u drugoj četvrtini kada je i Štimac pogodio trojku, a Srbija je nakon 20 minuta igre držala prednost od 10 poena razlike.


U trećoj deonici naš tim je bio fantastičan, Birčević, Kuzmić i Mačvan su nam doneli 20 poena prednosti, prednost je nastavila da se povećava i u četvrtoj deonici kada su pogađali i Milosavljević i Birčević, koji je istakao kandidaturu za igrača utakmice.

Došli smo i do +30, pa i +31, što je bio i konačna razlika na ovoj utakmici.

Najbolji u trijumfu Srbije bio je Stefan Birčević sa 21 poenom, Vladimir Štimac je dodao poen manje, uz šest skokova, a odličan je bio i Milan Mačvan sa 12 poena. Dvocifreni učinak imao je i Ognjen Kuzmić, koji je upisao deset poena i pet skokova.

Na drugoj strani, po običaju je najbolji bio Denis Šruder sa 12 poena i šest skokova.

Srpski košarkaši sada putuju u Atinu, gde će im se pridružiti oporavljeni Nemanja Nedović i kapiten Miloš Teodosić, za kojeg se još ne zna da li će igrati na tom turniru.

- Odigrali smo dobar turnir, tri utakmice u tri dana u ritmu koji nas očekuje na Evropskom prvenstvu. Utakmica sa Nemačkom je usledila bez puno vremena za oporavak posle sinoćnjeg meča sa Rusima, tako da smo odlučili da danas odmorimo neke igrače kojima je pauza bila potrebna. Lazić je u meču sa Rusima dobio udarac u rame, pa je i on danas bio na klupi. Igrači koji su juče manje igrali, danas su imali dobre role i to je pozitivan pokazatelj. Odigrali smo u našem prepoznatljivom ritmu sa jakom odbranom. Turnir u Hamburgu nam je mnogo značio, jer smo iz dana u dan bilji sve bolji. U Atini će nam se pridružiti Nemanja Nedović, koji je u međuvremenu obavio preglede u Malagi i njegov oporavak dobro napreduje - rekao je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading