Marjanović: Lepo je biti ponovo u nacionalnom timu

Autor: b92.net/sport, Večernje novosti

Sport

19.08.2017

10:36 >> 10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar Boban Marjanović rekao je da se lepo oseća u nacionalnom dresu posle duže pauze i burne polemike oko razloga izostanka prošle godine.

RepublikaFoto: Starsport
Marjanović: Zadali smo sebi najviše ciljeve

- Lep je osećaj, kao i uvek kada sam u reprezentaciji. Imam veliku želju da sve izgleda najbolje moguće, mislim da stvari idu u dobrom smeru - rekao je košarkaš Detroita u izjavi za Novosti.

Nije mu bilo potrebno mnogo vremena da se prebaci sa NBA stila na stopostotni timski, koji neguje selektor Saša Đorđević 


- Na početku mi je bilo malo čudno, sada sve ide lagano. Bilo mi je potrebno malo vremena da promenim neke navike, sada je sve to postalo normalno - rekao je Bobi. 

O ambicijama na Evrobasketu kaže: 

- Uvek treba sebi postaviti najviše ciljeve. Svesni smo da idemo na Evropsko prvenstvo sa ulogom jednog od favorita, ali i svesni toga da je svaka utakmica priča za sebe. Svaku moramo da odigramo na maksimumu ako želimo da ostvarimo cilj. I to nije fraza, zaista je tako.

Uprkos brojnim bolovanjima i činjenici da su na turnir "Trofej Beograda" došli pravo sa bazičnih priprema na Kopaoniku, javnosti su se u utakmicama sa Grčkom i Crnom Gorom predstavili kao tim koji s pravom gleda ka pobedničkom postolju na Evrobasketu. 


- Izgledali smo bolje nego što smo i sami očekivali, čak nego što je i nacija očekivala. Naravno, moramo još mnogo da radimo i popravimo neke finese. Ali, u odnosu na prvu utakmicu sa našom univerzitetskom selekcijom, igre na "Trofeju Beograda" bile su kao nebo i zemlja. 

Izjava trenera Detroit Pistonsa Stena Van Gandija da će srpski centar dobiti značajniju ulogu u timu naredne sezone, nije iznenadila Marjanovića. 

- To mi je rekao pre nego što sam krenuo u Srbiju, tako da sam to znao i ranije. Sada sam samo pročitao - sa osmehom kaže Bobi. 

'Orlovi' su nastavili s trijumfima u okviru priprema za Evropsko prvenstvo pošto su na otvaranju turnira u Hamburgu bili bolji od Poljske (85:78). 

Sledeću utakmicu na Superkupu u Hamburgu naša reprezentacija igra u subotu protiv Rusije od 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading