TRI OD TRI: Košarkaši nastavili sa pobedama, Poljska pala tek na kraju

Sport

19.08.2017

07:30 >> 07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije, iako u delimično desetkovanom sastavu, nastavila je da niže pobede na pripremama. Na "Super kupu" u Hamburgu, teže nego što se očekivalo, pala je žilava selekcija Poljske rezultatom 85:78.

RepublikaFoto: Starsport
Lučić (u sredini) izrasta u bitnog člana selekcije

Nakon uspešnog turnira "Trofej Beograda" gde su pale selekcije Grčke i Crne Gore, naši igrači su ubeležili i treću pobedu na pripremama za Evropsko prvenstvo.

U opremi je bilo 13 igrača, a nedostajali su lakše povređeni Miloš Teodosić, koji nije otputovao u Nemačku i tek oporavljeni Nemanja Nedović (morao u Španiju, na kontrolne preglede u svom klubu).


Kao što je poznato, Miroslav Raduljica i Marko Simonović su zbog povreda definitivno otpali iz konkurencije za 12 najboljih.

U njihovom odsustvu blistao je protiv Poljaka Vladimir Lučić, strelac čak 22 poena, kao i Mateuš Ponitka na drugoj strani.

Srbija je vodila 35 minuta, više puta dvocifrenom razlikom - 33:23, 41:29, 57:44, pa u četvrtoj četvrtini 77:64, nakon što su Poljaci prišli na "minus pet".


Delovalo je da je utakmica rešena, ali protivnik nije tako mislio, pa je u 39. minutu smanjio na 79:78 i zapretio velikim iznenađenjem.

Tada su se "orlovi" uozbiljili i zahvaljujući seriji od 6:0, u režiji Bogdanovića i Štimca, ostali neporaženi u pripremnom periodu.

Pre toga je domaća selekcija Nemačke savladala Rusiju 79:76. U subotu se sastaju Nemačka-Poljska (17:30) i Srbija-Rusija (20:00).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading