LUDI TREJD: Porzingis je novi igrač...

Autor:

Sport

01.02.2019

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalas Meveriksi blizu su stvaranja tima koji bi u narednim godinama mogao da dominira u NBA ligi. Mevsi su dogovorili sa Njujork Niksima dolazak jednog od najboljih visokih igrača lige Kristapsa Porzingisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristaps Porzingis

Porzingis u NBA karijeri ima prosek od 17,8 poena uz 7,1 skokova, a s obzirom na igre Luke Dončića u debitantskoj sezoni u Dalasu, jasno je koliko bi Mevsi profitirali dolaskom Letonca.

U ovaj "blokbaster" trejd će biti uključena petorica igrača – Dalas će uz 23-godišnjeg Porzingisa dobiti Kortnija Lija i Tima Hardaveja Džuniora, dok će Niksi od Mevsa dobiti Deandrea Džordana, Denisa Smita, Veslija Metjuza i pika na draftu. 

Porzingis je bio četvrti pik na draftu 2015, a bio je u sjajnoj formi uz prosek od 22,7 poena, 6,6 skokova i 2,4 blokade po meču pre nego što je pokidao prednji ukršteni ligament kolena sredinom prošle sezone. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Bez Letonca su Niksi postali jedan od najgorih timova lige, pa su trenutno na učinku 10-40, a užasa atmosfera u timu koja je kulminirala nezadovoljstvom Enes Kantera minuzažom kod trenera Fizdejla, te javnim kritikovanjem Hardaveja od strane rukija Alonza Trira da je kriv za poraz od Hjustona, naterali su Porzingisa da izrazi zabrinutost za budućnost organizacije pa je istakao želju za trejdom. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading