Mali, još si zelen: Da li je učinjena velika nepravda prema Dončiću?

Autor:

Sport

01.02.2019

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški vunderkind Luka Dončić neće zaigrati na ovogodišnjem Ol-staru, po našem mišljenju nepravedno. Svet je glasao za njega, kao i NBA fanovi, ali mladi Slovenac nije dobio poverenje trenera da se nađe na ovom spektaklu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Mladi Slovenac se suočio sa prvom velikom nepravdom u NBA ligi. Dončić je po glasovima navijača imao najviše glasova iza Lebrona Džejmsa, ali pošto se to računa kao 50% od ukupne cifre, dok 50% donose glasovi igrača i novinara. Luka je dobio malo glasova novinara.

Dobio je i malo glasova ostalih igrača iz NBA, što je razumljivo jer još nije stekao autoritet među njima, ali njegove partije sigurno pamte i pamtiće.

Možda nije zaslužio da bude izabran u startnih pet, bilo bi preveliki udarac za NBA da im klinac iz Evrope krade slavu i da bude u petorci umesto jednog Kevina Durenta ili Džejmsa Hardena, ali bar su treneri mogli da ga izaberu kao rezervu. Ipak, ni to se nije desilo, a gledajući realno dobro je što su bar dvojica Nikola - Jokić i Vučević dobili poziv.

Dončić u svojoj prvoj sezoni beleži 20.4 poena, 6.9 skokova i 5.4 asistencije kao bek i same te brojke su dovoljne da se nađe na smotri. Ali, momak koga prati neverovatan košarkaški put nije uspeo do ovog rekorda. Pre njega je 45 rukija uspelo da se nađe na Ol-staru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading