UBIŠE NAS POVREDE, AL' IDEMO DO MEDALJE

Sport

19.08.2017

05:11 >> 19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se približava početak Evrobasketa (31. avgust - 17. septembar), tako selektor Aleksandar Đorđević ima sve više problema i sve jače glavobolje zbog otkaza. Iako kompletna nacija od "orlova" očekuje medalju iz Istanbula, to neće biti lak zadatak ako se uzme u obzir da Srbija igra praktično bez pet izuzetno bitnih igrača. Većina njih se povredila i sasvim opravdano neće moći da nastupa. U pitanju su Marko Simonović (prst šake), Miroslav Raduljica (koleno), Nemanja Bjelica (stopalo), a tu je i Nikola Jokić, koji je odbio da igra za reprezentaciju, dok je Nemanja Nedović (rame) i dalje pod debelim znakom pitanja.

RepublikaFoto: Starsport
Bodrili saigrače: Marko Simonović, Nemanja Nedović, Miloš Teodosić i Miroslav Raduljica

GLAVU GORE

Uprkos svemu navedenom, niko ne gubi nadu da može da se nastavi niz sjajnih rezultata jer, prema rečima košarkaških stručnjaka, Srbija ima dovoljan broj kvalitetnih igrača na svim pozicijama i u slučaju velikog broja izostanak može da se odigra na visokom nivou.

- Nažalost, povrede se dešavaju, nas nikako da zaobiđu ti maleri. Svake godine se neko povredi, evo, Bjelica već dve godine ne igra, a svi znamo kakav kvalitet poseduje, ali i bez njega smo osvajali medalje. Sad čujem da je i Raduljica otpao, šteta velika. Mislim da Sale radi odličan posao, svi su motivisani i spremni da uskoče kada god se neko povredi. Imamo tu igrača koji su spremni za veće uloge. Milosavljević i Lučić, pre svega, mogu da pokriju dosta toga - rekao nam je bivši reprezentativac Jugoslavije Goran Grbović.

TEA MUČI LIST

Iz dana u dana se pojavljuju nove informacije, pa tako neki ističu da je i Miloš Teodosić neizvestan zbog hroničnih problema sa listom noge. Ipak, kako sada stvari stoje, Teo nema nameru da propusti Evrobasket, a da ne bude sve crno, pojavile su se informacije da je Nemanja Nedović počeo ponovo da trenira i da postoji šansa da zaigra u Turskoj.

- Videlo se već na Trofeju Beograda da oni koji su zdravi spremni su da preuzmu odgovornost. Žao mi je što nismo u kompletnom sastavu, ali je sasvim sigurno da ćemo se maksimalno boriti - kaže Dragan Kapičić.

Inače, Srbija je kasno sinoć igrala protiv Poljske na pripremnom turniru u Nemačkoj.

Hrvati kompleksaši, gledajte u svoje dvorište!

Hrvatski mediji se izgleda više bave našom reprezentacijom nego svojom. Tamošnje Sportske novosti lansirale su kao udarnu vest i noseću priču da se Srbija "smanjila" brojnim povredama, a na strani dominira fotografija Miroslava Raduljice, koji je otpao zbog problema s kolenom. Komšije su tako još jednom pokazale da su teški kompleksaši jer, umesto da gledaju u svoje dvorište, oni se nadaju da bi "orlovi" mogli da dožive krah na EP.

Džaba se nadate!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading