NIJE ŠPANIJA PO ZVEZDINOM UKUSU: Valensija je neosvojiva tvrđava!

Autor:

Sport

16.01.2019

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju ekipi Valensije sa 92:76 (21:23, 21:14, 25:20, 25:19). Ovo je crveno-belima bio drugi poraz u TOP 16 fazi Evrokupa, dok je domaći tim jedini stopostotan tim u grupi.

RepublikaFoto: ST/Dražen Ostojić
KK Valensija - KK Crvena zvezda

Ekipa Milana Tomića, deluje, prelako je položila oružje na drugom gostovanju u Španiji u samo sedam dana. Prošle nedelje u Malagi je Unikaha bila bolja od crveno-belih, a ni ovoga puta se srpski predstavnik nije dobro proveo u istoj državi.

Doduše, jeste odlično počelo po Beograđane, serijom od 6:0. Ipak, taj period igre je bio i jedini u kome se gostujući sastav pitao o rezultatu. Nastavak meča protekao je u znaku domaćina koji je u drugoj četvrtini poništio Zvezdinu dobru igru i uspeo da sa "plus pet" ode na odmor (42:37).

Uspeli su gosti da se malo razbude i čak stignu do izjednačenja, ali je to razljutilo Valensiju koja tada počinje sa fuzijoznom igrom i za svega nekoliko minuta dolazi do velike prednosti od 12 poena koju su čuvali do kraja susreta. Ponovo su odbranili Španci domaći teren i pokazali zašto do sada nisu upisali nijedan poraz na svom parketu.

RepublikaFoto: ST/Dražen Ostojić
Navijači Zvezde u Valensiji

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bio je Bojan Dubljević sa 14 poena, a pratio ga je Vil Tomas sa 13. Na drugoj strani u redovima šampiona Srbije istakao se Džo Regland sa 21, odnosno Bili Beron sa 11 poena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading