Monako nije poklekao pred vrućim "Pionirom": Drugi poraz Partizana u Evrokupu

Autor:

Sport

15.01.2019

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana pretrpeli su drugi poraz u Top 16 fazi Evrokupa. Oni su u trećem kolu Grupe E izgubili od Monaka pred svojim navijačima u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić" rezultatom 72:68.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

Partizan je od samog starta utakmice bio u rezultatskom minusu. Ekipa Monaka nije podlegla atmosferi u prepunom ''Pioniru'', a rano vođstvo je ekipi Saša Filipovskog dalo dodatnu sigurnost.

S druge strane, crno-beli sve nervozniji u napadu kako je meč odmicao, ništa im nije polazilo za rukom, izuzimajući Nikolu Jankovića, ali njegov problem su bila slobodna bacanja - sve ih je promašio...

Pokušavali su košarkaši Partizana da šutevima van linije 6.75 uhvate priključak, ali samo su izazvali kontraefekat, jer su bili veoma neprecizni, pogotovo plejmejker Aleks Renfro koji je večeras odigrao najgoru utakmicu od dolaska u Partizan.

Na poluvreme je Monako otišao sa 14 poena razlike u svoju korist, a ni treća četvrtina nije donela neke bitnije promene na parketu.

Ponovo brojni promašaji domaćih igrača, pa gostima nije bilo teško da održe dvocifrenu prednost.

Tek u poslednjoj deonici crno-beli su zaigrali nešto bolje, Lendejl je pogodio dve trojke, raspucao se i Aleksej Nikolić, pa je na tri minuta pre kraja Partizan prišao na 66:58.

Usledio je tajm-aut gostiju, a onda i trojke Nidama sa jedne, pa Pejdža i Sija sa druge strane za 69:64 na minut i po do kraja.

Odbranili su se crno-beli, potom imali šansu da dodatno smanje razliku, ali Nikolić i Lendejl se nisu sporazumeli, što na drugoj strani kažnjava Nidam za 72:64 i tu je praktično sve bilo rešeno.
Na kraju, Džerod Džons sa 16 poena i 11 skokova najefikasniji u pobedničkoj ekipi, pratio ga je Lakomb sa 12, a u Partizanu Nikolić 16, Landejl 14, a Nikola Janković 12 poena, svih 12 u prvom poluvremenu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading