Durent: Lako je Dončiću, nije išao u školu

Autor:

Sport

16.01.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Dončić (19) oduševljava spektakularnim potezima planetu u debitantskoj NBA sezoni. Slovenački reprezentativac istinski je vođa Dalasa u čijem dresu beleži prosečno 20,2 poena, uz 6,7 skokova i veoma je blizu da se nađe na ol-star meču između Istoka i Zapada 17. februara u Šarlotu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Sjajni šuter bez dileme je najbolji novajlija u najjačoj ligi na svetu, a pre tri večeri šampionskom timu Golden Stejta ubacio je 26 poena iako to ipak nije bilo dovoljno za pobedu (119:114). Krilo Voriorsa Kevin Durent (30) ima objašnjenje zbog čega je bivši as Real Madrida toliko dobar već u prvoj sezoni u NBA ligi.

- Dončić je u Evropi, dok je ostatak ruki klase igrao po koledžima. Tako da je on u drugoj najboljoj ligi na svetu učio da igra košarku. Nije morao da ide na časove, u čitaonicu ili na većinu onih dodatnih aktivnosti kroz koje su igrači njegovog uzrasta u Americi morali da prođu. Luka se usredsredio samo na košarku verovatno već od svoje 14. godine. To je prednost za njega i možete videti da nije stidljiv niti se plaši trenutka. Krupan je, jak i može da dodaje, da igra pik end rol. Biće sila - hvali devet godina mlađeg rivala popularni Durantula, koji je u pomenutom meču sa Maveriksima postigao 28 poena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading