BOGDANOVIĆ: IZGINUĆEMO ZA SRBIJU U TURSKOJ

Sport

15.08.2017

07:00 >> 17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj na EP je medalja, a sanjamo onu najsjajniju. Kidamo se na treningu, otići ćemo u Istanbul spremni ko zapete puške, optimista je novi igrač Sakramenta

RepublikaFoto: Starsport
Bogdanović: Cilj je zlatna medalja!

Sve je bliži početak Evropskog prvenstva u košarci u Istanbulu (od 31. avgusta do 17. septembra), ali Aleksandar Đorđević može mirno da spava. Iako je njegov tim osakaćen povredama i otkazima, ono što je ostalo - tu je da izgine za Srbiju!

Upravo na tome u intervjuu za Srpski telegraf potencira Bogdan Bogdanović, najbolji košarkaš Trofeja Beograda odigranog za vikend u srpskoj prestonici. Na dva meča, protiv Grka i Crnogoraca, ubacio je celih 39 poena!

- Ne sumnjajte u nas, u Turskoj idemo da osvojimo medalju. Izginućemo za dres i grb koji nosimo, znamo šta svaka pobeda znači našem narodu - ispalio je kao iz topa novi igrač Sakramenta i ubo suštinu priče, baš kao što ubada i cepa mrežice rivala.

2 srebrne medalje ima Bogdanović sa Srbijom

* Igraćete na neprijateljskom terenu, usred Istanbula. Može li to da utiče na vas i kako?
- Verujte, ne može! Fokusirani smo samo na našu igru, isključili smo sve bočne faktore. Slušamo samo Saleta i pokušavamo da na svakom treningu i na svakoj utakmici uradimo ono što on od nas zahteva. Ponavljam, oštrimo glavu za medalju, a ako se ukaže prilika i za zlato - oberučke ćemo da je prihvatimo. Pravi smo tim, uvek se držimo zajedno i na terenu i van njega.

* Kako to da vi uvek imate motiv i vremena, za razliku od nekih drugih, da se odazovete pozivu selektora?

- Dolazim na pripreme zato što volim, nikako pod pritiskom. Svi kada dođemo u Beograd, imamo vremena da vidimo prijatelje i porodicu, što je normalno. Zato je dobro da se malo sklonimo na Kopaonik, tamo imamo mir i možemo maksimalno da se koncentrišemo za rad. Obavili smo taj deo posla, idemo sada dalje. Lakše mi je kad se spremam timski nego sam, ovako je bolje. Veliki sam takmičar i motiviše me da se borim sa ostalima. Kidamo se na treningu!

* Sve ste postigli u Evropi. Da li ste spremni za novi korak u karijeri - NBA?
- Zadovoljan sam što sam deo Sakramento Kingsa. Dobio sam sjajne savete od Peđe Stojakovića, da moram da se borim, da u suštini tamo krećem iz početka. Doduše, ne idem baš kao klasični novajlija od 18 ili 19 godina. Imam dosta iskustva i mislim da mogu da im pomognem. Još treba da pričam sa trenerom o svemu, ali samopouzdanje mi je poraslo posle osvajanja Evrolige sa Fenerbahčeom ove godine.

* Sada kada ste NBA igrač, da li će to uticati na vaše buduće angažovanje u reprezentaciji Srbije?
- Jednom prilikom sam rekao, reprezentaciju mogu da propustim samo ako se povredim. Da li tamo imaju sada neka posebna pravila, to ne znam, jer nisam još iskusio kako izgleda igrati u NBA. Trenutno sam isključivo fokusiran na reprezentaciju. Ne samo ja već svi mi ovde.

* Biće dosta Srba u NBA. Koliko ste sa Milošem Teodosićem pričali o narednoj sezoni jer je i on novajlija u takmičenju preko bare?
- Uf, nas dvojica mnogo pričamo na tu temu. Sada smo u fazi da nam je sve što nas čeka tamo - novo. Pričamo o tome kako iznajmiti auto, o novim pravilima, pa o samoj ligi, da li igraju odbranu do plej-ofa, pa o saigračima... - kroz smeh zaključuje najbolji šuter Saletovih "orlova".


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading