ORLOVI SE PROŠETALI KROZ BEOGRAD: Grci i Crnogorci pali sa pola gasa

Autor: mondo.rs/Republika

Sport

14.08.2017

13:25 >> 15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije sa stilom je okončala svoj prvi pripremni turnir pred početak Evropskog šampionata u Turskoj. Na turniru "Trofej Beograda" Grci i Crnogorci su srušeni uz pola snage, a selektor Đorđević imao je prostora i da proveri sve igrače koji su mu na raspolaganju.

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije bruse formu za EP

Plejmejker Vasilije Micić rekao je da je osvajanje turnira "Trofej Beograda" dobar pokazatelj trenutne forme nacionalnog tima, kao i da svaka pobeda doprinosi rastu samopouzdanja.

- Drago mi je što je osvojen turnir. Mislim da smo prve dve utakmice odigrali sasvim korektno, a verujem da ćemo vremenom igrati sve bolje, pogotovo kada nam se priključe neki igrači - rekao je Micić novinarima.

Oba meča u dvorani "Aleksandar Nikolić" propustili su zbog povreda Teodosić, Raduljica, Nedović i Simonović, od kojih poslednja dvojica nemaju velike izglede da se vrate u konkurenciju za najboljih 12, ali su i dalje sa ekipom.

Bek Dragan Milosavljević ocenio je da je Crna Gora bila težak rival, ali da je Srbija uspela da reši sve probleme.


- Jako važna pobeda i što smo osvojili turnir. Mislim da smo protiv Crne Gore imali manje snage nego protiv Grka dan ranije, a i oni su izuzetno jako ušli u meč. Igrali su agresivnu odbranu, napadali su nas na niskom postu, ali smo sve to uspeli da rešimo. U drugom poluvremenu smo igrali znatno agresivnije u odbrani - rekao je Milosavljević.

Sledeća stanica je Hamburg, gde će "orlovi" od petka do nedelje igrati na turniru sa Nemačkom, Rusijom i Poljskom.

- Najvažnije je da nam forma raste i da igramo sve bolje - dodao je Milosavljević.

Na konstataciju da je Srbija rutinski odbila dva naleta Crnogoraca, krajem treće i četvrte četvrtine, Milosavljević je rekao da "imamo iskusan tim", u kome se "zna ko šta radi kada je na terenu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading