Nestvarana trojka Dončića za produžetak, a onda...

Autor:

Sport

24.12.2018

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portland Trejl Blejzersi su na svom parketu posle produžetka savladali Dalas Maverikse rezultatom 121:118, a iako je na ovom meču poražen veliku pažnju je ponovo privukao mladi slovenački košarkaš u redovima Teksašana Luka Dončić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Luka Dončić je Portlandu ubacio 23 poena, a imao je i 11 skokova i šest asistencija. Šutirao je iz igre 7-21, 2-7 za tri poena, a jedan od tih šuteva je meč poslao u produžetak. Slovenački košarkaš je dobio loptu na 0,6 sekundi do kraja i iz samog ugla, iz teške pozicije ekspresno uz zvuk sirene pogodio za tri i dodatni period (107:107). 

 

 

U nastavku meča je ipak Portland stigao do trijumfa, a najefikasniji u pobedi Blejzersa bio je Demijen Lilard sa 33 poena. Pratio ga je Si Džej Mekolum sa 22 poena, dok su po 13 ubacili Mejers Leonard i Moris Harkls. 

Bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić je odigrao veoma dobro za Portland, pa je pobedi doprineo sa deset poena, 12 skokova i šest asistencija, uz šut iz igre 5-8. 

Najefikasniji u timu Dalasa bio je Harison Barns sa 27 poena, a osim Luke Dončića, istakli su se i Deandre Džordan i Dvajt Pauel sa po 14 poena. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading