JEDAN JEDINI: Igrao je za Voriorse, menjao Stefa Karija, a iznad svega voli Srbiju i Crvenu zvezdu!

Autor:

Sport

14.12.2018

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Himkija, a nekadašnji igrač Crvene zvezde je jedan od miljenika "delija". Dženkins nije krio svoju privrženost Crvenoj zvezdi, čak i kada nije bio u klubu, a o tome je posvedočio u razgovoru za ruske medije, gde je pričao o svojoj ljubavi prema klubu.

RepublikaFoto: Starsport
Čarls Dženkins

- Gotovo da ne propuštam nijednu utakmicu, gledam svaki put kad uhvatim slobodno vreme. Crvena zvezda mi je omiljeni klub u Evropi i jedan sam od najvećih navijača Crvene zvezde. U klubu i dalje imam mnogo prijatelja- rekao Dženkins.

Momak iz Bruklina bio je upitan i da li je razmišljao o tome da li je možda razmišljao o tome da li je razmišljao o selidbi u Srbiji po završetku karijere?

- Ne, ipak mi je cela porodica u SAD. Ali, kada bi na svetu postojalo mesto gde bi moja porodica i prijatelji iz Srbije mogli da žive blizu, bio bih najsrećniji čovek- rekao je igrač Himkija.

Poznato je da je Čarls Dženkins karijeru započeo u Golden Stejtu, gde su mu saigrači bili Stef Kari i Klej Tompson. Ipak, malo ko zna da je Dženkins bio Karijeva zamena u svojoj debitantaskoj sezoni u NBA.

RepublikaFoto: Starsport

- Sada ni ne razmišljam o tome, ali drago miej što je Stef uspeo da izraste u ovako velikog i moćnog igrača. Posebno nakon svih povreda koje su ga snašle- rekao je Čarls.

U Golden Stejtu su mu najbolji prijatelji tokom svog vremena u klubu bili Klej Tompson i Džeremi Tajler, kao i da mu je najteže bilo da igra protiv Ejverija Bredlija. 

- Podržavam sve ono lepo i zanimljivo u košarci. Nemam omiljeni tim, pratim igrače dosta – mog prijatelja Kembu Vokera, Tobijasa Harisa, Kleja Tompsona...- rekao je Dženkins.

Priznaje da su njegovi bivši saigrači promenili košarku.

- Stef i Kari – definitivno. Sada svi pokušavaju da ih imitiraju i pucaju s distance. Čak i u NBA 2k igrici možete da kreirate igrače koji je čist šuter, što je upravo njihovo glavno oružje. Ne mislim da je to loše, naprotiv. Oni su promenili košarku u pozitivnom smislu, unapredili su je i sada više nije potrebno da imate ludački snažne igrače da biste mogli da igrate- rekao je Dženkins.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading