ZVEZDA JE SILA!

Autor: ST/ Bogdan Pavlović

Sport

14.12.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde razmontirali su ekipu Breše u Pioniru (103:67) i tako overili plasman u top 16 fazu Evrokupa. Kada su svi mislili da je četa Milana Tomića u nokdaunu nakon tri vezana poraza u Evropi, maestralnim prvim poluvremenom koje su okončali sa plus 43 i time postavili rekord takmičenja (65:22), crveno-beli su vratili pobednički momentum na svoju stranu i svima poslali jasnu poruku da će jurišati na samu završnicu, pa i trofej - zašto da ne!

RepublikaFoto: Starsport/P. MILOSAVLJEVIĆ
Milan Gurović

ZVEZDA NA F4

Da je aktuelnom šampionu Srbije mesto u samom vrhu Evrokupa, potvrdio je za Srpski telegraf Milan Gurović, bivši as kluba sa Malog Kalemegdana.

- Crveno-beli imaju stvarno odličnu ekipu, spremnu za najmanje polufinale Evrokupa, tu nema dileme. Ovo do sada što su pokazali je izvanredno! Tu je Valensija, ima i još nekoliko dobrih ekipa, ali će momci svima pomrsiti račune. Po kvalitetu tima zaslužuju čak i Evroligu da igraju. Imaju odličnog trenera Milana Tomića, koji je godinama radio sa najkvalitetnijim košarkaškim stručnjacima. Naravno da neće biti lako, ali ovakve partije kao protiv Breše svakako ulivaju poverenje - izjavio je Milan.

ARMIJA DELIJA

Najvatreniji Zvezdini navijači bili su samo protiv Galatasaraja u Pioniru kada su došli da odaju počast ubijenom Marku Ivkoviću, koji je stradao 2014. godine u Istanbulu pred duel sa turskim timom. Podrška "Delija" biće preko potrebna košarkašima u nastavku sezone i borbi za trofeje jer svi znaju da je to šesti igrač tima.

RepublikaFoto: Starsport

- Ne znam šta se konkretno dešava u klubu, nisam odavno tamo, ali je očigledno da su navijači šesti igrač. Svako ko je to doživeo na parketu pred punim Pionirom zna da je to adrenalinska injekcija od koje ne osećaš umor. Tek kad dođeš kući, onda te stiže polako, ali pred "Delijama" igraš kao u transu - zaključio je Gurović.

Zvezdu čeka grupa smrti

Već je počelo kalkulisanje ko bi sa kim mogao u top 16 fazi Evrokupa, a crveno-bele bi mogla da sačeka dosta teška grupa. Ukoliko Zvezda u poslednjem kolu u Grupi A pobedi Galatasaraj, a Andora izgubi kod kuće, biće druga u grupi i u narednoj fazi protivnici će joj biti Uniks, Cedevita i četvrtoplasirani iz C grupe, što bi mogao biti Partizan. Drugi scenario u kojem bi srpski šampion završio na trećem mestu bi ga bacio u grupu smrti sa španskim klubovima Valensijom, Unikahom i B4, što će verovatno biti Limož. Ako bi u naredni krug otišli sa četvrte pozicije, onda će ići u grupu sa Asvelom, Frankfurtom i B1 (Alba ili Lokomotiva).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading