Zvezda i Partizan zajedno u grupi Evrokupa?!

Autor:

Sport

13.12.2018

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda i Partizan u istoj grupi Evrokupa? Ne samo da je moguće, nego su ljubitelji košarke iz Srbije na korak od toga da se baš "večiti derbiji" dese na evro-sceni.

RepublikaFoto: sTARSPORT
KK Partizan - KK Crvena zvezda

Prva faza Evrokupa se polako bliži kraju, a stvari u grupama se polako kristališu. Poznati su neki učesnici druge runde u kojoj će ponovo biti formirane grupe od po četiri tima, a igraće se po dvokružnom sistemu. Ljubitelji "igre pod obručima" će po svemu sudeći u jednoj od novoformiranih grupa moći da gledaju duele "večitih rivala" ali i još jednog tima iz ABA lige.

Ipak krenimo redom, od onog što je u ovom trenutku sigurno.

A sigurno je da bi pomenuti scenario, sa Zvezdom i Partizanom kao rivalima, mogao da se desi - u grupi H. U nju će će sigurno sa prve pozicije iz grupe D proći Uniks iz Kazanja, dok će treće mesto zauzeti Cedevita. I, te dve pozicije su "fiksirane", zahvaljujući odluci čelnika takmičenja da grupu H čine prvi iz D grupe (sigurno Uniks), drugi iz A (u kojoj je Zvezda), treći iz B (sigurno Cedevita) i četvrti iz C grupe (u kojoj je Partizan).

A upravo ono što navijače u našoj zemlji najviše zanima jeste mogućnost da bi, po prvi put od raspada Jugoslavije, mogli da u nekom evropskom takmičenju snage odmere Crvena zvezda i Partizan. Da bi došlo do "večitog derbija" na evropskoj pozornici neophodno je da se poklopi nekoliko rezultata, ali daleko od toga da je to nemoguće.

RepublikaFoto: sTARSPORT
Detalj sa večitog derbija

Neophodno je da crveno-beli ostanu na drugom mestu u grupi A, što je i te kako moguće jer u poslednjem kolu gostuju Galatasaraju (sreda, 18 časova) koji su već savladali u Beogradu krajem oktobra prilično ubedljivo sa 87:57. Zvezdi je potrebna pobeda, a ostvari li je - biće druga i odlazi u pomenutu grupu H.

"Parni valjak" bi sledeće srede od 20 časova morao da savlada Turk Telekom u poslednjem kolu sa šest ili više poena razlike, a time bi košarkaši Partizana čekirali ne samo kartu za sledeću rundu, već i duele sa preostala dva Abaligaša, Cedevetiom sigurno, a i Zvezdom, ako ona ostvari pomenutu pobedu u Turskoj.

Evropo, spremi se za spektakl!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading