KOLIKO ASOVA NA JEDNOM MESTU: Proslava od koje će svim ljubiteljima košarke zaigrati srce

Autor:

Sport

12.12.2018

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši savez Srbije organizovao je proslavu povodom 70 godina od osnivanja, kao i 95. rođendan košarke u Srbiji.

RepublikaFoto: ST/B. Pavlović

Malo koja zemlja na svetu može da se pohvali košarkaškom istorijom kao Srbija. U Narodnom pozorištu okupio se veliki broj asova koji su uveličali svojim prisustvom ovu manifestaciju.

RepublikaFoto: ST/B. Pavlović
RepublikaFoto: ST/B. Pavlović

Kada se na jednom mestu nađu Predrad Danilović, Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga i ostali veliki asovi koji su ispisali mnoge stranice istorije ovog sporta jasno je da je KSS napravio sjajan potez.

- Svi smo ponosni na brojke koje smo pravili... Mi možemo da budemo zadovoljni načinom na koji košarka predstavlja našu zemlju. Svakodnevno dobijamo vredne i kvalitetne ljude koji ostavljaju lekciju za ceo život. Košarka se živi iz dana u dan, nekada donosi tugu, nekada radost. Malo koja zemlja može da se pohvali da 20.000 ljudi dočeka reprezentaciju. Ponosan sam sto smo danas svi zajedno. Budućnost će stvoriti neke nove idole koji će sa ponosom reći da dolaze iz Srbije, zemlje košarke - rekao je Danilović. 

RepublikaFoto: ST/B. Pavlović

Proslava je protekla u sjajnom raspoloženju, a još jednom se videlo koliko se košarka voli u Srbiji.

Radovan Bata Radović, osvajač prve medalje 1961. za našu zemlju:

- Zaboravili smo jednu stvar, mediteranske igre u Bejrutu 1959. godine. Bili smo tamo i osvojili zlatnu medalju pored svih najboljih selekcija Evrope. Posle, 1961. godine igrali smo protiv Rusa jednu prijateljsku pre takmicenja i uspeli da pobedimo, međutim u finalu na prvenstvu su nas pobedili.

Žarko Paspalj otkrio je čari priprema.

- Kad provedeš pet meseci sa trenerima i 12 ljudi, jedini način da izdržiš to i da ti bude zabavmo jeste da se šališ. To je jedini način da preživiš - objasnio je Žarko Paspalj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading