POHVALE SA SVIH STRANA - Čuveni Španac nahvalio Dončića!

Autor:

Sport

10.12.2018

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bek Jute Džez Riki Rubio je govorio veoma pohvalno o trećem piku sa ovogodišnjeg NBA Drafta Luki Dončiću. Katalonac je poručio i da Juta igra sve bolje u poslednje vreme i da ima dobar osećaj po pitanju aktuelne sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Riki Rubio

Baš kao u Realu iz Madrida i u NBA ligi Luka Dončić je nastavio da oduševljava. U utakmici protiv Hjustona se najbolje videlo šta je Dalas dobio kada je izabrao mladog Slovenca na NBA Draftu. Luka je postigao 11 poena u nizu u završnici utakmice sa Rokitsima i na taj način je režirao preokret Mevsa.

- Znao sam da je sposoban za takve stvari jer je tako igrao za Real. Bio je to najbolji tim Evrope prošle godine, a on je srednjoškolac. Teško je biti MVP sa 18 godina, ali on je veoma poseban igrač. Ne volim da pričam previše o njemu jer ne bih da mu pravim previše pritiska, ali o njemu mora da se govori jer će biti veoma opasan igrač i najbolji Evropljanin svih vremena", poručio je Riki Rubio koji dodaje da je Luka spreman da podnese svaki pritisak. 

- Znam koliko je teško doći ovde kada si mlad sa velikim očekivanjima. Nekad te to ometa, a na kraju želiš da igraš košarku i da uživaš u sportu. Međutim, mislim da je Luka veoma zreo, pokazao je to već u svojoj kartkoj karijeri i on može da bude neverovatan lider - kaže španski plejmejker.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Riki Rubio je inače govorio i o svom timu, a kaže da je optimističan po pitanju šansi Jute Džez ove sezone. 

- Malo smo počeli loše i ja sam bio u lošoj formi, ali mislim da hvatamo bolji ritam. Imali smo četiri pobede u poslednjih pet mečeva, ali mislim da igramo mnogo bolje kao tim. I individualno i kolektivno se bolje osećamo i to je veoma važno - zaključio je Rubio.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading