KEŠELJ ZA SRPSKI TELEGRAF: Titula sa Zvezdom mi je dečački san!

Autor:

Sport

08.08.2017

07:42 >> 07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Kešelj (29) posle sedam godina među svojima. Na mestu gde se košarkaški afirmisao i pod Svetislavom Pešićem postao je jedna od najubojitijih trojki u Evropi. Tako je samo na papiru, jer u mislima nikada nije ni odlazio iz Crvene zvezde. Koristio je svaku priliku da bude u Pioniru i bodri voljeni klub, a sada će ponovo u borbene redove za crveno-bele. Kako je ispričao u intervjuu za Srpski telegraf, samo je preskočio šipku i sa tribine se preselio na teren na kom je prethodni put bio u daleko drugačijim uslovima.

RepublikaFoto: e-stock/M. Jošida
Kešelj se posle sedam godina vratio u Zvezdu

Kako vam deluje Zvezda u poređenju sa onom iz 2010. godine?

- Ne smem ni da izgovorim, ali prošlo je sedam godina. Zvezda danas u odnosu na tu Zvezdu, gde sam ja bio, nebrojeno je puta organizovaniji klub i stabilniji. Sada je to evroligaški klub i nema tih trzavica koje su bile ranije. Sad se tačno zna hijerarhija, kome se za šta obraćaš, da igrači ne budu opterećeni nekim stvarima. Sada su igrači posvećeni samo terenu, radu, napretku.

Često ste u Pioniru kao navijač. Sada ćete opet pred navijače...

- Svakako da jedva čekam da izađem pred "Delije". Atmosfera je ovde sjajna, fantastična. Veliki deo zasluga za neka iznenađenja na nekim utakmicama gde Zvezda nije bila favorit nose navijači. Jedva čekam da iskusim to. Preskočio sam s tribine, sa šipke i ušao na teren.

Navijači su euforični zbog vašeg povratka, šta možete da im obećate?

- Imponuje mi što mi ljudi pružaju podršku bez obzira na prethodne sezone, koje nisu bile baš najkvalitetnije u mojoj karijeri. Nema tu starih zasluga, preda mnom je novo dokazivanje. Tu sam da se borim, da pomognem da napravimo što bolje rezultate. Svaki uspeh ili neuspeh Zvezde doživljavam prilično srčano i lično. Voleo bih da ove godine budemo na pravom putu i da i mi i navijači možemo na kraju da se radujemo.

Da li ste prežalili finale iz 2009. godine?

- Partizan je poveo 2:0, mi smo izjednačili na 2:2. Odlučila je peta utakmica. I dan-danas mi nije pravo zbog načina na koji smo izgubili. Srećan sa i zadovoljan sam što sam na novom početku sa Zvezdom. Osvojio sam medalje u omladinskoj selekciji, Evroligu, grčko prvenstvo... Ali, da zaokružim dečačke snove, fali mi titula sa Zvezdom. Nadam se da će to biti ove godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading