NE BRUKAJTE SE, RAZBIJTE GRKE!

Autor: bogdan.pavlovic

Sport

03.12.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije nakon loše partije u Izraelu i poraza (83:74) moraće težim putem da probaju da dođu do Svetskog prvenstva u Kini naredne godine. Poslednji meč petog prozora izabranici Aleksandra Đorđevića igraju večeras od 20.15 (RTS 1) u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Grčke, u kom je pobeda imperativ. "Heleni" suvereno vladaju grupom, dobili su svih devet utakmica i mirne glave su stigli u Beograd.

RepublikaFoto: Public
Goran Grbović

NEDOSTAJE LIDER

Legenda naše košarke Goran Grbović u razgovoru za Srpski telegraf poručuje da veruje da su Saletovi momci izvukli lekcije iz bolnog poraza u Tel Avivu.

- Slušao sam konferenciju Đorđevića posle meča i u pravu je sto posto. Igrali smo bez želje i energije i, ukoliko ponovimo ovako lošu partiju, nemamo šta da tražimo protiv Grka. Ima tu dobrih mladih igrača, ali nama fali lider, bilo da je to Teo ili Bogdan. S druge strane, bićemo jači za Micića i Jovića i to će dosta značiti našoj igri. Činjenica je da moramo da pobedimo - jasan je bivši košarkaš Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

NEMA BURUSISA

Olakšavajuća okolnost za ranjene "orlove" jeste da će Grci nastupiti bez NBA zvezda, ali najveći plus za naš tim biće izostanak jednog od glavnih igrača kvalifikacija Janisa Burusisa, koji u proseku postiže 16 poena po meču.

- Burusis je pravi primer kako se igra kada se odazoveš pozivu selektora. Sam je pobedio Nemačku, 25 poena im je ubacio. Njegov pristup bi trebalo da bude primer svim našim igračima s obzirom na to koliko smo bledo izgledali protiv Izraela - zaključio je Grbović.

Srbija se trenutno nalazi na trećem mestu sa skorom 5-4, pobedom više od Gruzije i Izraela. U poslednjem prozoru, koji je zakazan za 21. i 24. februar naredne godine, naši momci će gostovati Estoniji i dočekati Izrael.

TABELA, KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET

GRUPA L, 10. KOLO

PONEDELJAK

Gruzija - Izrael 16.00

Nemačka - Estonija 20.00

Srbija - Grčka 20.15

1. Grčka  9-0

2. Nemačka 8-1

3. Srbija  5-4

4. Gruzija 4-5

5. Izrael  4-5

6. Estonija 2-7

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading